EXCLUSIV  Moţiune de cenzură. Bulai: Ei sunt CÂŞTIGĂTORII! Ce grupări s-ar fi activat dacă pica Guvernul PNL

Sociologul Alfred Bulai a analizat, pentru DC News, cele întâmplate luni în Parlament, acolo unde moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban nu a mai fost dezbătută şi votată din lipsă de cvorum.

Alfred Bulai a comparat cele întâmplate luni în Parlament cu un meci de fotbal care era programat la o anumită oră, dar nu s-a mai disputat din cauza vremii nefavorabile. "Tabela" arată 0 - 0 în meciul PSD - PNL care nu a mai avut loc. 

"Neîndeplinirea cvorumului e o variantă care convine tuturor. Nici PNL-ul nu poate să spună că a câştigat, nici PSD-ul nu poate să spună că a pierdut, a rămas remiză. Din acelaşi motiv, ca imagine e bine pentru ambele formaţiuni: PSD a făcut opoziţie, a încercat, dar nu a reuşit răsturnarea Guvernului din cauza trădătorilor care au făcut ca cvorumul să nu fie îndeplinit, iar de cealaltă parte PNL-ul spune că 'suntem tari, avem situaţia sub control'. 

Pe de altă parte, dacă ar fi fost un alt rezultat, iar moţiunea trecea, erau dezavantajaţi toţi: PNL-ul pierdea guvernarea şi era dat la o parte de la 'butoane', iar PSD-ul se încărca cu pasivul PNL-ului: eventuală criză economică, trebuia să găsească bani pentru pensii. În plus, cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale se activau şi fanaticii anti-PSD: gruparea haştag, cei care vorbesc despre 'ciuma roşie'. Puteau invoca, dacă moţiunea ar fi trecut, faptul că 'vine iar PSD-ul la putere, săriţi oameni buni, ieşiţi în stradă!'

Acum PNL-ul nu prea mai are ce să invoce. Mâine-poimâine se face un an de când au preluat puterea. Sigur, poate să vorbească iar despre greaua moştenire PSD-istă, dar uşor-uşor devin ridicoli", a explicat, pentru DC News, Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel