Moțiune cenzură. Cîțu: Jalnic, patetic, penibil! PSD a sabotat toate acțiunile noastre

Florin Cîțu / Captură privesc.eu
Florin Cîțu / Captură privesc.eu

Premierul Florin Cîțu a acuzat PSD, în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură, de sabotarea tuturor acțiunilor Guvernului.

'De cine vă e cel mai frică nu scăpați! Această moțiune, la fel ca și cele de anul trecut, se referă doar la persoana mea. Ați dezvoltat o obsesie personală, vă e frică. Nu au nicio legătură cu activitatea mea sau a Guvernului pe care îl conduc. Vă înțeleg, știu că nu vă pricepeți. Dumneavoastră mai mult cu stratagemele decât cu munca', a spus Cîțu, la adresa social-democraților.

Premierul a afirmat apoi că 'guvernarea merge foarte bine. Coaliția este foarte puternică, unită și pregătită să guverneze cel puțin opt ani de acum încolo. Vă spun să aveți timp să vă pregătiți toate moțiunile până în 2028. Nu de alta, dar poate până atunci vă găsiți timp să găsiți niște minciuni mai credibile, pe care să le credeți măcar dumneavoastră.'

'PSD a sabotat din Parlament, a atacat în spațiul public, toate acțiunile Guvernului'

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus, la adresa PSD, că 'românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneți. Mai ales după ce au citit textul jalnic, patetic, penibil, lipsit de temei, al prezentei moțiuni.'

'Dragi români, economia a trecut cu bine peste cea mai mare criză din ultima sută de ani. Dar ce a făcut PSD în tot acest timp? A sabotat din Parlament, a atacat în spațiul public, toate acțiunile Guvernului. Mai țineți minte că trompetele PSD-iste amenințau că va fi foamete? Că economia va fi în colaps? Ați panicat românii și atât! Cereți-vă scuze românilor! I-ați mințit! I-ați manipulat!', a acuzat premierul, menționând că 'economia merge foarte bine.'

'În trimestrul 4 din 2020 cea mai mare creștere din UE. Trimestrul 1, 2021, printre cele mai mari creșteri din UE. Acestea sunt cifre date de Eurostat. Rata inflației este cea mai mică decât în orice altă perioadă în care România era guvernată de socialiști, iar dobânzile la fel.', a explicat Cîțu.

'Cred că e momentul să vă cereți scuze'

În continuare, Florin Cîțu le-a transmis social-democraților, din nou, că ar trebui să își ceară scuze de la români, în speță de la cei cu credite: 'Domnule Ciolacu, cred că este momentul ca dumneavoastră și colegii dumneavoastră să vă cereți scuze față de românii care au credite. I-ați mințit, i-ați manipulat. (...) Îi încurajez pe toți românii care au plătit rate la credite mai mari să meargă la sediul PSD și să ceară diferența. Să stiți că au de unde se vă dea banii!'.

Amintim că preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a susținut că în favoarea moţiunii de cenzură, care se dezbate şi votează marţi în Parlament, nu va exista niciun vot în plus faţă de cele ale parlamentarilor PSD şi AUR. Ludovic Orban consideră că şi în cazul în care parlamentarii coaliţiei de guvernare ar fi votat moţiunea s-ar obţine, cel mai probabil, acelaşi rezultat. Nici Klaus Iohannis nu crede că moțiunea de cenzură va trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel