Motan salvat după ce a încercat să ajungă... la închisoare

Alexandru Ichim / 03 ian 2020 / 16:39 Salveaza PDF Comentarii

Un motan care a fugit de zile bune de acasă a fost salvat în timp ce încerca să intre într-o închisoare. 

Un motan a fost salvat de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) după ce a rămas blocat pe un gard de peste 7 metri aflat în interiorul unei închisori din Marea Britanie, relatează vineri Press Association, scrie Agerpres. 

Motanul a fost observat de gardieni şi deţinuţi din închisoarea HM Haverigg din Millom, Cumbria, la 21 decembrie, după ce a rămas blocat în perimetrul instituţiei, pe un gard.

Pe unde s-a plimbat motanul

 

''Nu am idee cum a reuşit să ajungă atât de departe în interiorul închisorii şi atât de sus pe gard... A reuşit să se deplaseze precar în partea superioară a gardului, dar asta înseamnă că a mers pe sârmă ghimpată. A fost la un pas de a cădea de trei ori, dar a reuşit să se prindă de sârmă şi să se tragă în sus'', a explicat inspectorul RSPCA Martyn Fletcher.

''Bietul motan era foarte speriat şi reticent la încercările de salvare. A fost nevoie de multă răbdare, de câteva scări şi de o vergea de salvare pentru a-l aduce jos în siguranţă'', a adăugat Fletcher care l-a luat cu el acasă cu intenţia de a-l proteja pe perioada sărbătorilor de iarnă. ''Din fericire, proprietarii au luat legătura cu noi a doua zi după ce au aflat despre cele întâmplate de la vecinii lor'', a spus el.

A fugit de acasă 

 

Motanul, care se numeşte Padfoot, fugise de acasă de câteva zile. El a fost dus la veterinar unde s-a constatat că nu avea decât câteva răni minore. ''Lipsea de vreo patru sau cinci zile, dar a mai făcut aşa ceva înainte'', a declarat proprietara lui Padfoot, Angela Driver Swales. ''Acum a devenit un pic faimos; s-au făcut multe glume la adresa lui după ce a încercat să intre în închisoare!'', a adăugat ea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27