Monica Macovei, NOU atac la Guvernul PSD - ALDE în PE

Scutaru Cristina / 23 oct 2018 / 12:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Monica Macovei a luat cuvântul în Parlamentul European după ce Klaus Iohannis a pledat marţi, în plen, pentru consolidarea proiectului european.

"La 11 ani de la aderare, românii vor în UE. (...) Liderii politici europeni nu trebuie să piardă încrederea oamenilor. Românii își pun încrederea în UE în special acum când trăiesc coșmarul unei guvernări netransparente care atacă permanent justiția independentă și slăbește lupta anticorupție. Românii sunt un popor viu și nu ezită să iasă în stradă pentru a apăra justiția, democrația și dreptatea. În acest timp, PE a adoptat noi directive pentru combaterea spălării banilor, pentru confiscarea extinsă a averilor, dar ele nu sunt transpuse în România nici la timp, nici corect, ci sunt invers decât prevăd directivele. Asta face Guvernul PSD - ALDE! Europa trebuie să sancționeze derapajele de la democrație", a zis Monica Macovei.

”Discursul PSD - ALDE încearcă să manipuleze opinia publică insistând ca România sau alte state membre să își piardă identitatea. Discursul extremist divizează societăți, în timp ce politicienii extremiști își văd de afacerile cu bani publici. Trebuie să învingem extremismul și populismul”, a mai spus Monica Macovei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22