Momentul cheie al exploziei nemulţumirii împotriva lui Băsescu

Psihologul Hanibal Dumitraşcu atrage atenţia că situaţia din acest moment poate deveni periculoasă. Rezultatul referendumului şi boicotul lui Băsescu au polarizat societatea şi există o mare masă de oameni nemulţumiţi şi frustraţi. Dumitraşcu consideră că un moment cheie va fi revenirea fizică a lui Traian Băsescu. Acel moment ar putea constitui o scânteie care să aprindă conflictul mocnit care predomină în societate.

"Fără nicio îndoială suntem într-o situaţie fără precedent, din cauza unui dictat care a schimbat regulile în timpul jocului. Dacă se merge în această direcţie nu ne poate aştepta decât ceea ce este mai rău. Există două variante: una în care să avem un pacificator social, UE de exemplu, sau, această majoritate activă să vină în stradă. Mai există şi a treia variantă în care Parlamentul să rezolve situaţia prin punctul trei al deciziei CCR, dar nemulţumirea este mare", a spus Hanibal Dumitraşcu.

În acest moment se poate vorbi despre o teorie din comunicare: spirala tăcerii inversată. Teoria presupune că o minoritate decide pentru o majoritate, iar în sânul majorităţii se acumulează tensiune. Această nemulţumire este asemeni unui balon care stă să explodeze şi are nevoie doar de o scânteie.

"Momentul în care Băsescu se va întoarce fizic la Cotroceni ar putea aprinde scânteia. Riscăm să vină oamenii în stradă. Riscăm să ne trezim cu opt milioane de oameni în stradă, pentru că aceştia au fost majoritatea activă, ei au fost la vot. Restul sunt aşa o mulţime invizibilă, care nici nu mai există. Fie sunt în srăinătate, fie nu mai există acei oameni, sunt multe elemente. Dar o majoritate s-a pronunţat", a mai adăugat psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel