Moartea unui copil de la sat, sfâșiat de câini, nu a interesat pe nimeni

copii tara sat
copii tara sat

Moartea lui Ionuț Anghel, copilul care ar fi fost sfâșiat de câini lângă Parcul Tei, a făcut înconjurul lumii. Mai bine de o săptămână a fost dusă o campanie aprigă, care a ocupat agenda media și agenda politică. Părinții, politicienii și jurnaliștii au vrut un singur lucru: "moarte pentru moarte". Într-un final, învingătorii în lupta cu animalele care nu s-au putut apăra în fața instanței, au spus cu toții "DA" eutanasiei. ASPA se grăbește să eutanasieze câinii. Unsprezece echipe de hingheri au fost angajate peste noapte. În țară, mobilizare. Scopul: uciderea în masă a câinilor maidanezi, acele ființe "sălbatice" și "ucigașe". 

Unde erau cu toții când un copil dintr-o comună vrânceană a fost muşcat mortal de câini, în 17 iulie 2013? De ce un copil din Capitală valorează mai mult decât un copil de la sat? 

Datele problemei sunt aceleași. Copilul a fost lăsat nesupravegheat și a fost mușcat de câini, pe o proprietate privată. Câinele era legat, copilul s-a apropiat de el. Era câinele bunicilor copilului, așa cum și câinii de pe proprietatea unde a fost mușcat Ionuț, aparțineau în acte Primăriei și unui ONG și, ca teritoriu, proprietarului terenului.

În cazul lui Ionuț vor fi uciși toți câinii din România. În masă. În cazul copilului de la sat, bunicii copilului și mama acestuia sunt cercetați de poliție pentru neglijenţă. De aceeași neglijență au dat dovadă și bunica și părinții lui Ionuț, însă lor le-a fost sugerat să ceară daune morale. Poliția a intervenit pentru a acuza de omor din culpă o voluntară care și-a pus semnătura pe actul de reteritorializare al unui câine, așa cum a pus pe alte sute de acte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel