Moțiune de cenzură. UDMR a DECIS

Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu vor participa la vot, a declarat, marţi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor. 

"Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură. (...) Este un instrument constituţional şi trebuie folosit ori de câte ori crede cineva că e nevoie de o dezbatere. Sunt, în acelaşi timp, convins că în acest moment PSD-ALDE are majoritate, deci nici iniţiatorii nu au crezut că vor dărâma Guvernul, că altfel ar fi propus nişte soluţii alternative. Când vrei să dai jos Guvernul şi cauţi parteneri pentru aşa ceva, trebuie să spui: 'Vin cu următorul premier, vreau să fac următorul lucru, acesta e proiectul meu pentru următorii ani'. Deci, nici ei nu cred că vor dărâma Guvernul, fiindcă aritmetic PSD-ALDE are peste 50% (...) în Parlament", a afirmat Kelemen, la Palatul Parlamentului. 

El a arătat că liderii UDMR nu vor participa la votul moţiunii de cenzură. 

"Pentru moţiune nu se poate vota fiindcă nu a arătat nimeni o altă cale şi nu are posibilitatea de a da o majoritate şi e greu să votez împotriva moţiune fiindcă greşelile Guvernului Grindeanu au fost greşeli majore pe care noi le-am criticat. Şi ordonanţa de urgenţă, inclusiv conţinutul ordonanţei fiindcă au fost şi aspecte care la prima observaţie nu au fost văzute. De exemplu, reducerea pedepsei în cazul discriminării pe criterii de limbă, religie, etnice şi aşa mai departe. Deci, nici împotriva moţiunii nu se poate vota. Din acest punct de vedere, noi nu vom participa la vot, vom fi în sală. Vom participa la dezbatere şi nu vom participa la vot", a susţinut liderul UDMR, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel