Moțiune de cenzură Tudose. USR, decizie

Viceliderul deputaţilor USR Dan Barna a declarat marţi că "foarte probabil" parlamentarii partidului său vor susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Mihai Tudose. 

"Evident, miza pentru România este găsirea unei variante de guvernare care într-adevăr să guverneze pentru cetăţeni, şi nu pentru interesele personale ale unei clici penale. Din păcate, suntem aici, iar o moţiune de cenzură este un astfel de instrument. (...) Foarte probabil, da", a spus Barna, la Parlament, întrebat dacă USR va susţine o moţiune de cenzură. 

El a susţinut că România va fi într-o permanentă stare de instabilitate, atât timp cât liderul PSD, Liviu Dragnea, "nu-şi va vedea problemele penale soluţionate". 

"Suntem în situaţia pe care o anticipam, din păcate, acum câteva luni, la căderea Guvernului Grindeanu. Atât timp cât domnul Dragnea nu-şi va vedea soluţionate problemele penale personale şi ale colegilor săi penali, România va fi într-o permanentă instabilitate şi acest conflict din coaliţie nu aduce niciun fel de beneficiu pentru cetăţenii României. Este o miză prin care oricine are ideea de a nu continua lupta domnului Dragnea cu justiţia şi cu rezolvarea problemelor sale devine indezirabil. Acum, premierul Tudose tocmai a luat-o pe acest drum, anterior l-am avut pe premierul Grindeanu. Vedem o luptă internă, o luptă intestină în cadrul acestei coaliţii toxice pentru România, care nu face decât să dovedească odată în plus că acest Guvern nu este unul care se preocupă de succesul României ca stat şi de progresul acestei ţări", a mai spus viceliderul deputaţilor USR. 

[citeste si]

El a adăugat că USR va susţine şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor în privinţa procedurii de demitere a preşedintelui acestui for. 

"Regulamentele Camerei şi Senatului necesită multe corecturi (...) şi USR a menţionat că aceste regulamente trebuie să fie schimbate în sensul de a aduce parlamentarii la muncă şi în sensul de a face Parlamentul folositor pentru popor, şi nu pentru câţiva parlamentari", a arătat Barna. 

Marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii iau în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură în cazul în care premierul Mihai Tudose nu îi va demite din Guvern pe miniştrii "cu probleme", relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel