Moțiune cenzură. Kelemen Hunor, critici pentru opoziție

Scutaru Cristina / 27 iun 2018 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii
Kelemen Hunor, UDMR
Descriere foto: Kelemen Hunor, UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut, la dezbaterea moţiunii, că opoziţia aparent doreşte preluarea guvernării, dar nu are nicio soluţie conturată, nici măcar o schiţă de program de guvernare şi a acuzat o luptă sterilă pentru putere.

"Schimbarea majorităţii guvernamentale nu poate fi rezultatul unor aranjamente de culise", a afirmat Kelemen Hunor.

În opinia UDMR, o moţiune de cenzură, dincolo de critica la adresa Guvernului, ar trebui să mai aibă o componentă esenţială, aceea care arată clar ce urmează: care e programul de guvernare al acelor partide care doresc într-adevăr preluarea puterii executive, cine este candidatul pentru preluarea funcţiei de prim-ministru şi pe ce majoritate se bazează, cine sunt cei care vor conduce principalele ministere şi direcţia principalelor politici publice.

"Opoziţia aparent doreşte preluarea guvernării, dar nu are nicio soluţie conturată, niciun răspuns asumat de toate părţile semnatare", a susţinut liderul UDMR.

El a criticat faptul că nu se vorbeşte despre o viziune, nu se prezinta măcar o schiţă a programului de guvernare şi nu se vorbeşte de lipsa încrederii totale între cetăţeni şi în instituţiile statului.

Kelemen Hunor a mai afirmat că "sloganizarea tuturor principiilor şi conceptelor, imposibilitatea sau chiar refuzul unui dialog raţional reprezintă un pericol imens".

El a acuzat "lupta sterilă pentru putere".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26