Miting PSD Craiova. Orban: Oamenii au fost aduși cu arcanul

Scutaru Cristina / 13 apr 2019 / 14:52 Salveaza PDF Comentarii
Turcan și Orban FOTO AGERPRES
Turcan și Orban FOTO AGERPRES

Aflat la Fetești, Ludovic Orban a fost întrebat cum vede mitingul PSD din Craiova.

”Este lucrul cel mai grav care s-a petrecut ieri, nu este mitingul PSD, pot să vă spun cu certitudine că au adus oamenii cu arcan, că i-au obligat pe primari să-i aducă pe cei de la ajutorul social, pe angajații primăriilor, pe angajații instituțiilor publice conduse de PSD-iști. I-au obligat pe angajații societăților regiilor și entităților din subordinea primăriei și a consiliului județean. Pur și simpu au fost aduși cu arcanul. Acolo, 80% dintre oamenii de acolo nu ar fi ajuns acolo dacă nu erau forțați de șefii lor de la PSD și oricum cred că jumătate din cei care au participat nu vor vota cu PSD, am convingerea aceasta clară, urmărind ceea ce s-a întâmplat la miting iar discursurile lor sunt science-fiction, parcă sunt rupte de realitate, mie, Dragnea mi s-a părut complet de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea, plus că are un discurs nebunesc literalmente, şi-a pierdut complet orice urmă de raţiune şi lumea vede lucrul asta. Să ştiţi că lumea vede lucrul asta. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama că trebuie să pună punct acestei guvernări profund nocive pentru România”, a zis Ludovic Orban.

Atac la Dragnea

 

”Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că Primăria Alexandriei a refuzat să îi permită Partidului Naţional Liberal organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal în Alexandria, fără niciun fel de motiv. Noi am depus cerere din timp, au căutat să inventeze alte evenimente, astfel încât să pretexteze că nu pot să permită adunarea publică a PNL. Nu au reuşit să convingă alte entităţi şi până la urmă au inventat o poveste că fac nu ştiu ce chestii cu iepuraş, cu iepuraşul de Paşte.

Eu nu cred că oricine în ţara asta poate să interzică adunările publice, de altfel noi avem şi un proiect de lege, prin care să diminuăm procedurile de organizare a adunărilor publice. Legea actuală ni se pare foarte restrictivă şi poate să genereze foarte multe interziceri ale unei adunări publice, aşa cum am păţit noi.

În ceea ce mă priveşte pe mine, nu cred că putem fi opriţi să prezentăm candidaţii Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleroman. Noi credem că aşa cum România este ţara Uniunii Europene, parte a Europei, la fel şi Teleorman este parte a Europei şi oricât de antieuropean ar fi Dragnea, sunt convins că teleormănenii nu trebuie să sufere de pe urma atitudinii antieuopene a lui Dragnea şi cred că fiecare cetăţean din România şi din Teleorman implicit, trebuie să beneficieze de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană.

Ca atare, înţeleg de ce îi e frică lui Dragnea, pentru că el ştie că, de fapt, oamenii nu îl iubesc în Telelorman. El ştie că, de fapt, ca un vechil ce este îi biciuieşte pe vechilii mai mici şi că în mare parte voturile pe care le-a luat de-a lungul timpului, sunt voturi mai mult pe bază de frică, voturi obţinute prin ameninţare, dar în niciun caz oamenii nu au votat cu PSD-ul din cauză că ţin la Dragnea, că îl apreciază şi că îl iubesc.

Dragnea nu mai este iubit în Teleorman şi simte că orice fel de manifestare a Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleorman, poate să elibereze Teleormanul de dictatura lui Dragnea”, a mai zis Ludovic Orban la Fetești.

Orban, declarații complete de la Fetești:

 

”Încep prin a readuce aminte că majoritatea parlamentară a refuzat să finanțeze obiectivul de investiții: Pasajul de la Drajna, așa că toți cei care stau la barieră trebuie să știe că Partidul Național Liberal a formulat amendament pentru realizarea investiției privind pasajul de la Drajna și că PSD și ALDE au fost împotriva amendamentului PNL și că îi țin pe oameni la barieră.

De asemenea, trebuie să știți poziția noastră foarte clară, care a fost exprimată în repetate rânduri, să nu se mai plătească taxa de pod la Fetești pentru rezidenți, pentru cei care locuiesc în Fetești, pentru cei care, practic, traversează pe ruta respectivă cu alte scopuri decât cu scopuri turistice, cum sunt cei care se duc la mare de exemplu. Nu ni se pare normal. Este o taxă, care, practic, ar trebui plătită pentru unele persoane în fiecare zi și care reprezintă o gaură în bugetul fiecărei familii din Fetești și din alte localități din județul Ialomița.

În ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul European, sunt alegeri extrem de importante pentru România. Se vede din ce în ce mai clar că actuala coaliție majoritară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict fără niciun fel de rost între ei și Instituțiile Uniunii Europene, un conflict care riscă să genereze consecințe defavorabile asupra fiecărui român, pentru că România riscă să fie pusă la colț din cauza atitudinii antidemocratice, atitudinii antieuropene a liderilor PSD și ALDE, iar România este pasibilă de sancțiuni, inclusiv pierderea de fonduri europene din cauza atitudinii agresive a liderilor PSD-ALDE împotriva partenerilor noștri euroatlantici.

Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt niște alegeri în care românii trebuie să decidă clar că România trebuie să rămână un stat al Uniunii Europene, care să respecte valorile și principiile care au stat la baza constituirii Uniunii Europene și de asemenea, să decidă ca România să devină un partener egal al tuturor țărilor de la nivel european și că beneficiile de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană trebuie să beneficieze de apartenența noastră cât mai mulți români.

Partidul Național Liberal este cel mai respectat partid, cel mai apreciat partid din România la nivel european. Vocea Partidului Național Liberal, alături de vocea Președintelui Iohannis, este singura voce care se aude și care este ascultată la nivel european. Ca atare, România va fi cu atât mai puternică, mai bine reprezentată și mai influentă la nivel european, cu cât Partidul Național Liberal va fi mai puternic și mai bine reprezentat în Parlamentul European.

(Cum ați simțit electoratul din teren, din cele două Municipii, cel puțin și ce procent de încredere credeți că vă vor acorda oamenii?)

 

Este clară o favorabilitate crescută semnificativ, este clar că oamenii se uită cu speranță în spre Partidul Național Liberal. Partidul Național Liberal trebuie să fie într-o acțiune sistematică de comunicare cu cetățenii români pentru a le prezenta prioritățile noastre, pentru a le prezenta soluțiile noastre, pentru a le prezenta în mod realist, fără a înflorii sau fără a promite marea cu sarea sau luna de pe cer, să arătăm ce putem face pentru oameni și sunt convins că dacă întreg Partidul Național Liberal va fi mobilizat în aceste alegeri și va fi aproape de cetățean, așa cum este el prin tradiție, Partidul Național Liberal are șansa de a bate PSD.

(Credeți că vă vor vota oameni pentru idei, pentru doctrine sau pentru a scăpa de PSD?)

 

Unii ne votează ca să scape de PSD, alții ne votează pentru ceea ce reprezentăm noi. Îi asigur pe toți cei care vor vota cu noi că votează un partid serios, un partid cu soluții, un partid care are oameni competenți, care are oameni onești, oameni care știu foarte bine care sunt problemele românilor și au soluții pentru a rezolva aceste probleme ale românilor.

(O principală problemă pe care ați identificat-o în teren, în Ialomița)

 

 

Ați văzut, mergând în piețe, producătorii agricoli și nu numai producătorii agricoli, ci și clienții mi s-au plâns de condițiile din piețe, mi s-au plâns de taxele foarte mari, mi s-au plâns de faptul că pe lângă taxa de ocupare a locului unde vând au mai apărut și alte taxe și că în felul acesta sunt descurajați producătorii români, sunt obligați fie să vândă la prețuri mai mari, fie le sunt reduse câștigurile. Evident, una dintre problemele pe care le-am discutat, ar fi problema subvențiilor, a plăților pentru fermierii români, pentru producătorii români și aici ne-am angajat, ca Partid Național Liberal, să ne batem la nivelul Uniunii Europene pentru a aduce subvenția la hectar și alte forme de sprijin a producătorilor agricoli la nivelul mediu al Uniunii Europene.

De asemenea, este clar că este nevoie de un acces îmbunătățit la piață pentru producătorii autohtoni și de o stimulare a acestor producători autohtoni în a-și crește competitivitatea și de asemenea, o altă problemă pe care am identificat-o este necesitatea utilizării fondurilor europene pentru a sprijini procesarea produselor agricole, să nu mai fim nevoiți să exportăm. 70% din exportul României de astăzi sunt cereale de vrac și animale vii, trebuie să producem valoarea adăugată, trebuie să generăm produse, trebuie să investim în procesare, astfel încât să valorificăm la maxim potențialul agricol pe care îl are România.

(Domnule Președinte, Dragoș Soare spunea că până acum la Slobozia cel puțin, PSD a câștigat profit mai degraba de slăbiciunile opoziției. Ce aduce nou în campania pentru europarlamentare din acest punct de vedere? Din punctul de vedere al PNL)

 

Nu știu la ce slăbiciuni se referă domnul Soare. În ceea ce mă privește pe mine, de când sunt Președinte al Partidului Național Liberal alături de colegii mei, alături de domnul Răducu Filipescu, de domnul Tinel Gheorghe, de primarii noștri, de echipa noastră am încercat să ne pregătim cât mai bine, să fim cât mai aproape de oameni, să ne organizăm cât mai bine. Este vorba și de organizare în politică, să transmitem mesaje coerente către oameni, să arătăm adevărul pentru că foarte mulți oameni primesc minciuni sub formă de picătură chinezească și ajung să considere adevărul niște minciuni gogonate și cred că suntem din ce în ce mai pregătiți, tocmai de aceea am spus că avem șansa să câștigăm alegerile pentru Parlamentul European și șă depășim PSD și de regulă eu nu mă hazardez în informații. Depinde de mobilizarea noastră și de capacitatea noastră de a putea să-i convingem pe toți românii care s-au săturat de toate relele provocate de PSD, să-i convingem că este fundamental să vină la vot.

(Cum anticipați prezența la vot?)

 

Pe cercetările noastre sociologice prezenta la vot va fi în jur de 40-42%. Raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi știm foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 și în realitate, în țară sunt vreo 14.500.000. Deci prezeța la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală.

(Din cei reali?)

 

Da, din cei reali. Din cei care există pentru că știți foarte bine că mulți dintre cei care muncesc în țări din Europa foarte greu merg la vot pentru că și de data aceasta, după cum vedem că se mișcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puține secții de votare în Diaspora.

(Vă îngrijorează?)

 

Cu siguranță că mă îngrijorează pentru că românii oriunde s-ar afla, fac parte din Națiunea Română, au aceleași drepturi ca și românii de acasă și nu li se poate interzice dreptul de vot, pentru că noi știm foarte bine că mulți dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă și de încredere în șansa lor de a reuși în viată într-o țară care este condusă de PSD de atâta timp ori marea lor majoritate au, practic, opțiuni politice ponderent spre Partidul Național Liberal sau alte formațiuni din opoziție ori ale interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral.

( Ce părere aveți despre mitingul PSD din Craiova?)

 

Este lucrul cel mai grav care s-a petrecut ieri, nu este mitingul PSD, pot să vă spun cu certitudine că au adus oamenii cu arcan, că i-au obligat pe primari să-i aducă pe cei de la ajutorul social, pe angajații primăriilor, pe angajații instituțiilor publice conduse de PSD-iști. I-au obligat pe angajații societăților regiilor și entităților din subordinea primăriei și a consiliului județean. Pur și simpu au fost aduși cu arcanul. Acolo, 80% dintre oamenii de acolo nu ar fi ajuns acolo dacă nu erau forțați de șefii lor de la PSD și oricum cred că jumătate din cei care au participat nu vor vota cu PSD, am convingerea aceasta clară, urmărind ceea ce s-a întâmplat la miting iar discursurile lor sunt science-fiction, parcă sunt rupte de realitate, mie, Dragnea mi s-a părut complet de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea, plus că are un discurs nebunesc literalmente, şi-a pierdut complet orice urmă de raţiune şi lumea vede lucrul asta. Să ştiţi că lumea vede lucrul asta. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama că trebuie să pună punct acestei guvernări profund nocive pentru România.

Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că Primăria Alexandriei a refuzat să îi permită Partidului Naţional Liberal organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal în Alexandria, fără niciun fel de motiv. Noi am depus cerere din timp, au căutat să inventeze alte evenimente, astfel încât să pretexteze că nu pot să permită adunarea publică a PNL. Nu au reuşit să convingă alte entităţi şi până la urmă au inventat o poveste că fac nu ştiu ce chestii cu iepuraş, cu iepuraşul de Paşte.

Eu nu cred că oricine în ţara asta poate să interzică adunările publice, de altfel noi avem şi un proiect de lege, prin care să diminuăm procedurile de organizare a adunărilor publice. Legea actuală ni se pare foarte restrictivă şi poate să genereze foarte multe interziceri ale unei adunări publice, aşa cum am păţit noi.

În ceea ce mă priveşte pe mine, nu cred că putem fi opriţi să prezentăm candidaţii Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleroman. Noi credem că aşa cum România este ţara Uniunii Europene, parte a Europei, la fel şi Teleorman este parte a Europei şi oricât de antieuropean ar fi Dragnea, sunt convins că teleormănenii nu trebuie să sufere de pe urma atitudinii antieuopene a lui Dragnea şi cred că fiecare cetăţean din România şi din Teleorman implicit, trebuie să beneficieze de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană.

Ca atare, înţeleg de ce îi e frică lui Dragnea, pentru că el ştie că, de fapt, oamenii nu îl iubesc în Telelorman. El ştie că, de fapt, ca un vechil ce este îi biciuieşte pe vechilii mai mici şi că în mare parte voturile pe care le-a luat de-a lungul timpului, sunt voturi mai mult pe bază de frică, voturi obţinute prin ameninţare, dar în niciun caz oamenii nu au votat cu PSD-ul din cauză că ţin la Dragnea, că îl apreciază şi că îl iubesc.

Dragnea nu mai este iubit în Teleorman şi simte că orice fel de manifestare a Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleorman, poate să elibereze Teleormanul de dictatura lui Dragnea.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25