EXCLUSIV  Mirela Voicu (Antena 3), despre ziua care i-a schimbat viața: M-am dus de rușine

Mirela Voicu a învățat jurnalism pe vremea când nu era Facebook, pe vremea când lumea citea și altceva în afară de postările online, pe vremea când se făcea presă serioasă.

A fost la cele mai mari catrastrofe din România, dar și din alte colțuri ale lumii. Nu prea a avut timp să stea pe acasă, dar niciodată nu a avut senzația că merge la serviciu. Își găsea energia în faptele care se petreceau sub ochii ei. Ar fi putut fi profesoară prin prisma facultății pe care a urmat-o, dar viața a avut alt plan cu ea.

Mirela Voicu, realizatoarea emisiunii "Voi cu Voicu" de la Antena 3, a povestit într-un interviu acordat pentru DC News despre întâmplarea care a făcut-o să lucreze în presă, tărâtă fiind de o colegă de facultate.

DC News: Cum ați debutat în presă?

Mirela Voicu: Aveam o colegă de facultate care lucra la corectură la 'Libertatea'. A venit într-o seară să îmi spună că au nevoie de un corector la ziar. Când am auzit ce program au, adică de la 05:00 - 12:00... am zis Doamne ferește! Prima dată m-am dus de rușine că vorbise prietena mea acolo. M-am dus și pe urmă m-am gândit că-i bun programul, puteam să ajung și la școală. Am făcut un an corectură la 'Libertatea', după aceea mi s-a propus să merg la secția Social, ceea ce am și făcut. Am debutat în 1994.

DC News: Ați trăit cele mai mari catastrofe. Aveți multe imagini pe care probabil nu le veți uita. Care este cea mai puternică?

Mirela Voicu: Am fost reporter special în perioada 2005 - 2011. Am transmis de la cele mai importante evenimente din România și din lume. A fost cea mai fructuoasă perioadă a mea în sensul că am căpătat experiența terenului și a evenimentelor grave. Am fost și la războaie, și la cutremure, am fost în Afganistan. Când eram la Realitatea TV, am prins accidentul de la Balotești, apoi când eram la Antena 1 am prins accidentul de la Mihăilești. Am prins zeci, poate chiar sute de inundații în țară, un cutremur în Turcia. M-am ocupat de familiile românilor care au pierit acolo. Atunci au fost niște imagini incredibile... când au venit acasă în sicriu. Sunt multe imagini care mi-au rămas în minte. Din 2005 și până în 2011 nu cred că am stat acasă adunat un an. Am făcut muncă de teren.

DC News: Ați simțit vreodată că mergeți la serviciu?

Mirela Voicu: Nu, nu. Veneam dintr-o deplasare și plecam în alta. Am prins la Roma povestea cu Mailat, chiar l-am filmat înainte de a-l lua Poliția. Ne-am mișcat atât de repede încât am ajuns în timp ce polițiștii italieni făceau reconstituirea. Apoi am rămas la Roma patru luni și jumătate. Am trăit toate problemele pe care românii le aveau doar pentru că erau români. Pe buletin nu scria 'zingaro' (n.r - rom), scria român. Am venit de acolo, am plecat în altă parte și tot așa. După cum ți-am zis, adunat așa, nu am stat un an în România.

[citeste si]

DC News: Cum vedeți faptul că înainte se făcea presă de analiză, iar acum aproape orice postare de pe Facebook devine știre?

Mirela Voicu: Toți tinerii de astăzi visează să fie prezentatori. Niciunul dintre ei nu vrea să fie jurnalist. Poate și pe vremea noastră exista mirajul televiziunii, dar știam că pentru asta trebuie să treci niște etape. Acum toată lumea vrea să fie prezentator și atât. Din păcate, există și astfel de exemple de copii care au ajuns la televizor fără să aibă elementele de bază. Este ca și cum ai construi o casă și nu ai face temelia. Pentru orice jurnalist este foarte important să facă teren, să aibă surse, să se documenteze înainte să scrie o știre. Niciun doctor nu intră în sala de operație dacă nu a făcut înainte practică. Așa e și aici.

Nota redacției: În partea a doua a interviului, care va fi publicată în zilele următoare, veți afla mai multe detalii atât despre jurnalista Antena 3, cât și despre "Voi cu Voicu", emisiune pe o puteți vedea în fiecare sâmbătă de la 20:30. Mirela Voicu, timp de o oră, vă face să uitați de politică pentru că o pe caterincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel