Mirela Mișcodan, accident teribil. Dana Chera: Mă consider un om învins

Dana Grecu a prezentat cazul dureros al Mirelei Mișcodan, din Botoşani, o femeie care a ajuns să fie paralizată din cauza unui accident rutier.

În 2005, a fost victima unui eveniment auto, în urma căruia soţul ei a murit, fiica lor a scăpat doar cu o lovitură la timpan. Mirela Mișcodan este paralizată de la piept în jos. Fetiţa a fost crescută de sora femeii bolnave. Mirela Mișcodan nu poate avea grijă nici măcar de ea, cu atât mai puțin de fiică! Tot ce-și dorește este să mai trăiesc vreo câţiva ani, doar că sistemul parcă o ucide cu zile. A scăpat cu viață din accidentul teribil, dar România o omoară. Dana Chera a povestit cazul ei sperând că împreună putem găsi soluții.

(w670)

Mirela Mișcodan

"Foarte rar citesc mesajele pe care mi le trimit oamenii, pentru că le consider foarte personale, dar acum mă consider un om învins. Acesta este cuvântul. Am dat toate telefoanele care se puteau da unor instituții ca să miște ceva. Acum câțiva ani, un om de vârsta noastră a avut un accident grav de circulație. Spun asta pentru a vedea indolența celor care lucrează în unele instituții ale statului. Este o delăsare totală. Femeia a rămas paralizată. Fetița pe care o are a fost trimisă surorii femeii bolnave pentru a o crește. Prin ce a putut să treacă un om paralizat complet pentru a supraviețui în Roman, județul Botoșani? Prin ce trece un om paralizat complet este inimaginabil. Ea nu poate trăi fără trei asistenți sociali. Femeia mi-a scris că ani întregi așteaptă ajutorul de la primărie, ani întregi se împrumută de bani pentru a face rost de lemne. Plânge, cere, nu vrea să cerșească. Noi suntem pe două picioare, putem merge frumos să ne facem o cafea. România este paralizată. Un om paralizat complet care abia poate da SMS-uri, trebuie să se ocupe de aceste lucruri: să facă rost de asistenți sociali, să facă rost de bani", a povestit Dana Chera la Antena 3.

[citeste si]

"Am dat telefoane pe unde am putut în speranța că vom găsi o soluție pentru această femeie. Tu, asistență socială dintr-o primărie a țării, tu, consiliu județean, să ai un astfel de caz și să nu găsești soluții... mi se pare ceva criminal", a mai zis jurnalista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel