Mircea Hava, primarul care ar vrea la Parlamentul European

mircea-hava
mircea-hava

Prim-vicepreşedintele PNL, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a declarat că este calificat, prin experienţa politică şi cea din administraţie, la o candidatură de europarlamentar.

El a afirmat că nu este atât de hotărât dacă va merge la Bruxelles, fiind legat de oraşul pe care îl conduce de 25 de ani. 'E foarte interesantă chestia aceasta aceasta cu patru pe loc, cinci pe loc. Nu suntem la niciun examen, la nicio chestiune, totul este o discuţie, până la urmă, politică. Şi cred că aţi citit şi criteriile care stau la baza alegerii, să spunem aşa, a candidaţilor. În primul rând experienţa politică, ce ai făcut, pentru că (...) eu tot timpul întreb: spune-mi ce ai făcut ca şi politician sau ca om de administraţie, ce a ai lăsat în urmă. Eu cred că ăsta e cel mai interesant criteriu şi, din punctul ăsta de vedere, cu modestie sau fără modestie, mă calific foarte bine', a declarat Mircea Hava, joi, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, întrebat dacă se teme de faptul că pentru alegerile europarlamentare există 'patru-cinci candidaţi liberali' pe un loc eligibil.

"După 25 de ani, ai nevoie de provocări" 

Întrebat ce va face dacă va fi ales europarlamentar, dacă va merge la Bruxelles sau va rămâne primar la Alba Iulia, liderul PNL a spus: 'Nu e vorba de primărie, e vorba de oraş, este singura problemă care încă mă face să balansez, deci încă nu sunt atât de hotărât pentru că este oraşul'. 'De 25 de ani sunt acolo, împreună cu oraşul, am crescut împreună, oraşul a crescut foarte bine (...) şi chiar că te doare sufletul, însă vine momentul în care trebuie să pleci (...), nu ai ce face. După 25 de ani eu cred că, chiar că trebuie să laşi pe alţii, normal că voi fi timpul acolo, deci nu o să-i las în pace pentru că mi-e prea drag oraşul. După 25 de ani ai nevoie de provocări şi după 25 de ani poţi să faci şi altceva, şi eu, dacă mă voi duce, atenţie, încă este un dacă legat de oraş, voi face aceeaşi figură bună şi acolo ca şi la Alba Iulia, pentru că nu am de gând să mă duc acolo să dorm', a spus Hava. Liderul PNL a declarat că decizia în ceea ce priveşte desemnarea unei femei pe lista de candidaţi eligibili la europarlamentare va aparţine partidului. 'Ar fi excepţional să fie şi o doamnă acolo, însă, chestiile astea cu cota de gen.(...) Asta va hotărî partidul, nu eu', a spus Hava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel