Mircea Geoană, asigurări față de amenințările Rusiei. ”Trebuie să fim pregătiți. Le spun asta și românilor”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, a explicat că NATO este capabilă să facă față Rusiei într-un ”nou tip de război”, cel informatic, digital. 

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, a vorbit în direct la Digi24 despre amenințările Rusiei și a dat mai multe asigurări. 

”Asistăm la o derivă represivă a Rusiei în interior și exterior. Nu e ceea ce ne dorim. Dorim să avem dialog cu Federația Rusă. Este un arsenal de instrumente, dar și de o nouă categorie și generație. Trebuie să fim pregătiți când asistăm la așa ceva și să ne apărăm cetățenii. Pentru aliații de la Marea Neagră îi asigurăm că vom fi vigilenți. Le spunem asta și românilor! Ministrul Aurescu a făcut o analiză cu privire la ce ne expune Rusia. Asistăm la o situație în care Rusia vrea să ne facă dificultăți. Suntem în continuare un gigant economic. Suntem o forță militară redutabilă. Suntem capabili să ne adaptăm unei metode mai insidioase, dincolo de articolul 5. Acest avantaj tehnologic ar putea să fie erodat”, a declarat Mircea Geoană. 

Mircea Geoană a vorbit și despre provocările de securitate. 

”Evident că această pandemie care nu s-a sfârșit a amplificat și a dus la o altă dimensiune provocările de securitate. Sunt mai multe, printre care cele globale care nu pot fi atribuite unei organizații. În general, vorbim de calamități naturale sau cele de sănătate. Asistăm la o amplificare a zonei de reziliență, nu atât de nouă la NATO, ci de un conglomerat de efecte care produc efecte în viața noastră de cetățeni, de societate”, a mai declarat Mircea Geoană la postul de televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel