MIRCEA DUȘA, povestire despre FLORINEL ENACHE, eroul care a luptat în Afganistan

Mircea Dușa, invitat la DC News Live, a discutat despre militarii români care luptă în Afganistan.

Ministrul a vorbit despre Florinel Enache, militarul rănit grav în Afganistan. În urma exploziei unei bombe artizanale, soldatul şi-a pierdut picioarele şi braţul stâng. Astăzi, chiar pe 8 ianuarie, este ziua lui de naștere. Cu acest prilej, ministrul Mircea Dușa i-a transmis un mesaj emoționant.

"Militarii români sunt foarte apreciați și foarte bine pregătiți. Au făcut față în aceste misiuni tuturor situaților pe care le-au avut de rezolvat. Au fost și victime. În Afganistan sunt peste 23 de militari care și-au pierdut viața și mulți care au fost răniți. Dacă tot ați deschis acest subiect, trebuie să vă spun că astăzi este ziua unui militar român care a fost rănit în Afganistan. Este vorba despre Florinel Enache. Vreau să în transmitem 'La mulți ani și sănătate'. El și-a pierdut ambele picioare și o mână. A fost operat în SUA. A stat aproape opt luni în spital. L-am adus în țară. Acum este acasă. Am făcut eforturi pentru achiziționa acel scaun foarte modern pentru el. În momentul de față, poate participa la anumite activități la unitatea militară de la Focșani de unde aparține. El este un erou. Este un om care a trecut peste clipe deosebite. În momentul de față, datorită voinței și puterii sale, Florinel Enache este în viață și profesează. Îmi aduc aminte de un eveniment foarte emoționant atunci când l-am adus în țară. Eram și eu foarte emoționant. Știți ce mi-a zis? Domnule ministru, mi-am servit țara", a zis Mircea Dușa la DC News Live.

Viaţa lui Florinel Enache s-a schimbat complet pe 4 mai 2012, în timp ce era în misiune în Afganistan. În acea zi, patrula pe autostrada dintre Kabul şi Kandahar, iar ghinionul a făcut să calce pe o mină. Explozia a fost atât de puternică, încă l-a lăsat complet mutilat, fără picioare şi fără braţul stâng.

A fost dus de urgenţă la un spital din Statele Unite unde, timp de un an, medicii s-au luptat să îi salveze viaţa. Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi soţia acestuia l-au vizitat la spital.

La întoarcerea în ţară, pe 15 mai 2013, Florinel Enache a fost primit cu onoruri militare şi decorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel