Mircea Diaconu: Tema principală a UE pentru anul viitor

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

 Tema principală pentru anul viitor a UE şi a instituţiilor europene este patrimoniul, iar în acest sens sunt în pregătire politici culturale şi de patrimoniu pentru viitor, a declarat joi europarlamentarul Mircea Diaconu, care a prezentat raportul său intitulat "Anul 2018 - an european al patrimoniului", care a fost aprobat recent la Bruxelles. 

"În 2018, tema principală a Uniunii Europene şi a instituţiilor europene este patrimoniul. Există un an pregătitor, 2017, care a început destul de târziu, având în vedere că trebuia să aibă loc încă de la începutul anului, dar aceasta este procedura. Prin urmare, în acest an se fac, la nivelul întregii Europe, grupuri de lucru. Statele membre, inclusiv România, au fost deja invitate la Bruxelles şi li s-a explicat mecanismul de lucru al acestui program. Acum, ar urma ca structurile centrale, în speţă, Ministerul Culturii, care a cam dat acest subiect Institutului Naţional al Patrimoniului, să înfiinţeze aceste grupuri de lucru", a afirmat Mircea Diaconu. 

Din aceste grupuri de lucru ar trebui să facă parte autorităţile locale, asociaţii din domeniu, specialişti în domeniul patrimoniu-cultură, universităţi, facultăţi şi academii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel