Mircea Badea, revoltat de o declarație făcută de Zelenski în România: Cum așa răspuns?!

Mircea Badea
Mircea Badea

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, referitor la recunoaşterea inexistenţei limbii moldoveneşti, că Guvernul ucrainean va lua o decizie privind acest subiect într-o săptămână sau două. El a răspuns astfel la o întrebare adresată de jurnalistul Mihai Gâdea.

„Sincer, dacă pot răspunde sincer… Nu văd nicio problemă globală în asta. Nu văd nicio problemă cu acest lucru. Înțeleg. Unii oameni ar spune că Moldova este România. Pentru mine, această problemă nu e presantă. Guvernul nostru se va întâlni, într-o săptămână sau două, și va lua o decizie”, a fost răspunsul lui Volodimir Zelenski.

„Îmi pare rău că nu pot să mă gândesc mereu la toate problemele mici în timpul războiului. Pentru o ţară în război asta nu este o problemă, îmi pare rău. Dar oamenii se vor aduna, vor lua o decizie şi sunt sigur că vor găsi decizia corectă şi sunt sigur că toată lumea va fi fericită", a precizat preşedintele ucrainean.

Zelenski a punctat că guvernele vor găsi soluţii pentru că „suntem de aceeaşi parte a baricadei".

Mircea Badea a comentat răspunsul președintelui Ucrainei.

„Cum așa răspuns?! Normal că nu este o problemă globală. Nu cred că la Paris este o problemă cu faptul că în Ucraina limba română nu există. Normal că nici în Chile nu este important subiectul. Ce răspuns este acesta?! A zis că nu vede o problemă cu acest lucru. Păi... atunci fă-l! Dacă nu este nicio problemă, atunci fă-l. Pentru noi, ar fi cam presantă această problemă. 

De vreme ce, în război fiind, s-a dat o lege a minorităților, lege care este strâmbă, cum nu ne putem gândi la probleme mici?! În război s-a dat această lege! Măi, trăi-ți-ar, limba română nu este o problemă mică! Înțeleg că pentru Zelenski, importante sunt cerealele, armele, ajutorul, dar asta nu înseamnă că problemele celorlalți sunt mici. Aș putea să mai spun multe privind acestă răspuns, dar mai bine să tac...”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Volodimir Zelenski a subliniat că este importantă întărirea parteneriatul între Ucraina şi România



„Nu daţi şansa Rusiei să vă dezechilibreze, să divizeze, pentru că avem nevoie de unitate, guvernele vor găsi sincer soluţii, pentru că suntem de aceeaşi parte a baricadei", a spus preşedintele ucrainean.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. El a arătat că la întâlnire s-a discutat, între altele, despre drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina.

„Am avut astăzi cu preşedintele Zelenski o discuţie constructivă despre preocupările României în privinţa protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa aşa-numitei 'limbi moldoveneşti'", a scris Ciolacu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel