EXCLUSIV  ”Miracolul” Putin: ”S-a dus în CAP!”/ ”Nu-i adevărat!”. Vâlcu - Gușă, SCHIMB de replici în direct: Eram sigur că o să-mi spui asta!

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Jurnaliștii Val Vâlcu și Cozmin Gușă s-au contrat în emisiunea ”Deferiți mass-media” asupra contextului geopolitic, totul începând de la ”miracolul” Putin și miturile conform cărora China are o politică pe mii de ani. ”Aiurea!” exclamă Val Vâlcu. 

”Să mai lăsăm miturile cum că are China o politică pe mii de ani. Aiurea! Și-a schimbat politica într-o săptămână pentru că dictatorul Mao Zedong s-a ofuscat, s-a certat cu dictatorul Stalin, a fost război la frontieră, au fost numeroase victime până-n anii `80. În China, e strict o problemă personală: domnul Xi  ține cu Putin pentru că el vrea al treilea mandat, cum Putin a schimbat Constituția după `circoteca` cu Medvedev. Sunt oameni care nu pleacă, nu lasă pe alții!” a intervenit Val Vâlcu, în emisiunea ”Deferiți mass-media” de vineri. 

Schimb de replici Val Vâlcu  - Cozmin Gușă

În continuare, el a vorbit despre ceea ce a numit ”miracolul Putin”: ”Franța: Regimul lui Putin o sponsoriza pe Le Pen. Femeia a zis clar: dom`le, am luat credit de la ruși că alții nu mi-au dat. Le Pen s-a dus în cap după războiul din Ucraina”. 

Citește și: EXCLUSIV  Bogdan Chirieac: Asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Eu nu aveam o părere strălucită despre el, DAR...

”Nu-i adevărat” a intervenit Cozmin Gușă. ”Eh, salutare și un praz verde, Macron câștigă! Putin a obținut exact pe dos, l-a validat pe Macron! Băga strâmbe să nu se închege UE, să nu-și coordoneze efortul de apărare, să fie 27 de armate mici, să nu fie una mare, băga strâmbe cu Greenpeace și ceilalți să nu fie energie nucleară, iată că Germania oprește programul de închidere a centralelor nucleare, voia reducerea influenței NATO - UE, parteneriatul e mai strâns ca oricând, deci totul i-a ieșit pe dos și mă gândesc că este exact momentul războiului din Afganistan, când s-a dus URSS în Afganistan și apoi s-a dus pe... ”copcă”.” a continuat Val Vâlcu. ”Ai grijă că ajungi la America și apoi nu mai susții teoria asta” l-a atenționat, în continuare, Cozmin Gușă pe Val Vâlcu, care i-a răspuns: ”Da, da, eram sigur că... Kuzmin (aluzie la apropierea de nume, ambasadorul rus în România numindu-se Valeri Kuzmin) - era să zic - o să-mi spună treaba cu America, eram sigur că o să-mi spui asta. America a funcționat, a crescut bursa cu războiul din Afganistan, a schimbat armele, a ținut mașinăria, a dat de lucru oamenilor, URSS-ul a scos ceapa din magazine, nu mai aveau elemente de bază ca să susțină războiul, e o altă economie. (...) URSS-ul s-a prăbușit, a colapsat. Părerea mea, poate optimistă, este că, după războiul din Ucraina va colapsa și Federația Rusă. Nu poți să tolerezi un astfel de popor barbar, care omoară oameni.” ”Eu nu mizez pe asta, eu mizez că Putin va fi înlăturat” a spus Cozmin Gușă, moment în care a căzut de acord cu Val Vâlcu: ”A, da, se poate”. 

Vezi mai mult în video de la 30:32: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel