EXCLUSIV  Bogdan Chirieac: Asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Eu nu aveam o părere strălucită despre el, DAR...

Emmanuel Macron - Joe Biden
Emmanuel Macron - Joe Biden

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat implicarea președintelui Franței, Emmanuel Macron, în negocierile pentru pacea din Ucraina. 

Emmanuel Macron a vorbit, în repetate rânduri, cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a găsi o rezolvare a conflictului armat din Ucraina, război pe care Rusia l-a declanșat după ce a invadat teritoriul ucrainean, în 24 februarie 2022, sub pretextul propagandistic al unei operațiuni militare speciale. Inclusiv vineri, 25 martie 2022, președintele Franței a anunțat că va discuta cu omologul rus pentru termenii și condițiile unei operațiuni umanitare în Mariupol, pentru evacuarea civililor. Operațiunea ar urma să fie realizată în comun cu Turcia și cu Grecia. Cu două zile înainte, Palatul Elysée a anunțat că Emmanuel Macron va continua eforturile pentru a-l convinge pe Vladimir Putin să oprească invazia militară în Ucraina. 

Macron și-a călcat pe orgoliu nu pentru binele Franței, ci al Europei

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat poziția lui Emmanuel Macron, subliniind, în emisiunea ”Deferiți mass-media”, de vineri, că ”Eu eram... nu împotrivă, dar nu aveam o părere strălucită despre președintele Macron - ca mulți francezi, de altfel, care au demonstrat un an și ceva în ceea ce s-a numit mișcarea “gilets jaunes” (vestele galbene n.r.). A fost o nemulțumire extrem de importantă în Franța, dar eu mi-am schimbat mult părerea când am văzut eforturile uriașe, călcându-și pe orgoliu - Macron fiind foarte francez, ”cocoșul galic”, un tip foarte orgolios, fără doar și poate, îl vedeți, îl știți, îl cunoașteți. A călcat totul în picioare pentru binele nu doar al Franței, ci al Europei. Faptul că s-a dus personal la Kremlin, unde s-a lăsat umilit de Vladimir Putin - care atunci părea Dumnezeu pe pământ, acum fiind doar un paria în coate goale, să se ia de mână cu Kim Jong Un, numeroasele convorbiri telefonice despre care aflăm, faptul că a făcut tot ce este omenește posibil ca să aducă la rațiune Kremlinul, asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Îmi doresc ca Franța să fie condusă încă cinci ani de Emmanuel Macron. El a avut și inițiativa cu 500 de militari francezi care au venit în România și Franța va conduce și grupul de luptă NATO din țara noastră”. 

Vezi mai mult în video de la minutul 22:53: 

Primul tur al viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa se va desfăşura în 10 aprilie 2022, iar turul al doilea va avea loc două săptămâni mai târziu, în 24 aprilie 2022. Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de cele parlamentare, programate în 12 şi 19 iunie. Toate sondajele de până acum îl creditează pe Emmanuel Macron cu prima șansă pentru a obține încă un mandat de președinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel