Ministrul Sănătății anunță schimbări în salarizarea medicilor

Bani-lei-romanesti foto slider
Bani-lei-romanesti foto slider

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a afirmat, luni, după discuţiile cu sindicaliştii din Sănătate, că după 1 octombrie salarizarea în sistemul medical va fi mai adecvată, ''mai aproape de principiile acestei profesii''.

'Discutăm aici de echitate în sistemul sanitar. Ordonanţa 20, pe lângă creşterea salariilor, mai ales pentru zona de rezidenţi şi la bază, a reaşezat nişte inechităţi care erau de neînţeles în acest sistem. Completăm acum prin această măsură pe care am agreat-o împreună (...) prin a aduce şi gărzile la un nivel corect de remunerarea. Eu cred că după 1 octombrie, fără să avem pretenţia că putem să ne comparăm cu Vestul Europei, vom avea un sistem medical plătit mai adecvat, mai aproape de principiile aceste profesii. Cred că este un mesaj important care însă la rândul său are o aşteptare şi anume să vedem o reformă a sistemului de sănătate, să vedem practic răspunsul în zona sistemului şi eliminarea risipei, eficientizarea acestui sistem', spus Pîslaru.

El a anunţat că la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie vor avea loc primele 'sub-consultări' pe Legea salarizării unitare.

'Personalul administrativ, mai ales funcţiile comune care nu sunt în domeniul medical, sunt şi din învăţământ şi din administraţia publică, vor fi tratate în Legea salarizării unitare şi va exista o familie întreagă ocupaţională care va fi reaşezată după aceste principii de echivalare pe care le-am avut în Legea 284 şi care nu au fost aplicate niciodată', a explicat el.

Întrebat despre buget, Pîslaru a spus că a propus un buget multianual, de 4-5 ani, şi prin urmare va fi un proces etapizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel