Ministrul Romașcanu intervine după ce primarului Toma i s-a făcut plângere penală: Un electron liber. Îți trebui multă nerușinare și puțină minte

Facebook - Lucian Romascanu
Facebook - Lucian Romascanu

Ministrul Romașcanu intervine după ce primarului Constantin Toma (PSD) i s-a făcut plângere penală.

„Buzăul nu a mai avut demult un primar bun, energic și cu viziune, așa cum este Constantin Toma. De la începutul primului mandat și până acum Buzăul este un alt oraș, mai verde, mai curat, cu infrastructură modernizată, cu școli în secolul XXI. Sunt multe realizările echipei Toma, le știți și Dvs. foarte bine.

Acum câteva zile s-a petrecut un eveniment cel puțin ciudat: după recepții și plăți făcute fără nicio problemă, AM POR anunță sistarea plăților europene pentru cele trei artere de maximă importanță ale orașului. Se pare că ura față de un om contează pentru unii mai mult decât binele orașului în care locuiesc. Eu, personal, sunt convins de corectitudinea primarului. Fiind vorba de fonduri europene, procedurile sunt clare. Totuși, ca senator al buzoienilor, adresez solicitarea celor în drept să verifice cu maximă celeritate cele reclamate și să decidă conform adevărului de pe teren.

Vinovații, daca sunt, să plătească, dar proiectul de modernizare a Buzăului trebuie sa continue!

PS Un electron liber care mimează politica prin județul nostru îl înfierează pe primar cu orice ocazie și motiv. Îți trebui multă nerușinare și puțină minte să folosești tribuna de politician pentru scandal permanent în loc de a sprijini comunitatea care te-a ales...”, a scris Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, pe Facebook.

Plângere penală pe numele lui Constantin Toma, primarul Buzăului

Edilul, ales din partea PSD, a spus că „o persoană iresponsabilă i-a făcut o plângere penală, privind o suspiciune de fraudă pentru proiectul referitor la reabilitarea Bulevardului Unirii, Bulevardului Industriilor și a Străzii Transilvaniei, în valoare de 18,4 milioane de euro”.

Această plângere penală poate bloca Buzăului multă vreme de acum înainte. Multe șantiere sunt amenințate cu închiderea. Constantin Toma spune că s-a pus la dispoziția Parchetului General.

De asemenea, edilul a spus că nimeni de la Primăria Buzău și nici de ADR Brăila (agenția care gestionează Buzăul pe proiectele cu fonduri europene) n-a fost chemat, de vreun procuror, să dea explicații pe marginea acestui subiect.

„Astfel de inconștienți nu ar trebui să oprească dezvoltarea orașului Buzău! Nu am luat șpagă, nu am făcut niciun fel de prostie! Dacă voi simți că nu pot să fac față la angajamentul pe care mi l-am luat, de a duce Buzăul foarte sus, mă voi retrage fără să fiu forțat în vreun fel de anumiți oameni care doresc să nu mai fiu primarul municipiului Buzău”, a subliniat Constantin Toma.

„Dragi buzoieni,

Trecem printr-un moment dificil cu proiectele noastre aflate în desfășurare pe fonduri europene. O persoană iresponsabilă mi-a făcut o plângere penală, privind o suspiciune de fraudă pentru proiectul referitor la reabilitarea Bulevardului Unirii, Bulevardului Industriilor și a Străzii Transilvaniei, în valoare de 18,4 milioane de euro.

Nu este vorba de libertatea mea, care este o chestiune măruntă față de prezentul și viitorul Buzăului, ci de blocarea străzilor mari și a centrului orașului nostru, până la lămurirea aspectului penal sau nepenal, de către organele competente ale statului.

M-am pus la dispoziția Parchetului General și rog să se facă toate verificările, cât mai urgent, pentru a se putea continua șantierele începute. Nu am luat nici un fel de mită și nici nu am folosit informații false pentru a obține fondurile europene! Vă voi ține la curent!”, a transmis Constantin Toma (PSD), primarul Buzăului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel