Ministrul Răzvan Cuc, controale pe șantier. Directori monitorizați

CNAIR, declaratii Lucian Sova
CNAIR, declaratii Lucian Sova

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat, joi, un control pe câteva sectoare din rețeaua rețeaua de drumuri naționale din județul Mehedinți, pentru a verifica starea infrastructurii rutiere administrate de Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara și respectiv Craiova.

"De fapt, mi-am propus să monitorizez activitatea directorilor acestora și să verific modul în care urmăresc lucrările de modernizare aflate în derulare. Pe DN 57, din Clisura Dunării, încă de la sfârșitul lunii mai, a început așternerea de covoare asfaltice pe programul de întreținere. S-au efectuat deja investiții pe 4,5 kilometri, până la jumătatea lunii iunie trebuind să fie executate și pe restul de 1,7 kilometri de carosabil", a declarat Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, în baza programelor de lucrări planificate, pe drumul național DN 6, în sectorul Șimian, se va realiza, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor, un sens giratoriu, "pentru acest obiectiv existând asigurate resurse financiare în valoare de 1,5 milioane lei".

"O prioritate pentru rețeaua de drumuri naționale din județul Mehedinți este și consolidarea tronsonului rutier Dealul Colibași al DN 67, unde, din cauza unor permanente alunecări de teren, carosabilul este avariat, situație care afectează desfășurarea în condiții normale a circulației rutiere", a precizat ministrul Răzvan Cuc.

În context, el a arătat că "prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a formulat un raport de calamitate pentru zona afectată, motiv pentru care se vor grăbi procedurile legale de aprobare a lucrărilor, care se vor executa cât mai repede de DRDP Craiova".

Ministrul Transporturilor a adăugat că, până la sfârșitul lunii iunie, va fi adjudecat un contract de proiectare a unor lucrări de consolidare a versanților situați de-a lungul DN 57 pentru a evita căderile de stânci.

Șeful Transporturilor a fost însoțit, în teren, de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, și prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel