Ministrul George Ivașcu a depus flori la mormântul lui Lucian Blaga

george ivascu
george ivascu

Ministrul George Ivașcu a participat la cea de-a 38-a ediție a Festivalului Internațional Lucian Blaga.

Ministrul Culturii si Identității Naționale, George Ivașcu, a participat astăzi, 8 mai 2018, alături de Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și de alți reprezentanți ai administrației locale a județului Alba, la cea de-a 38-a ediție a Festivalului Internațional Lucian Blaga, ocazie cu care a vizitat și casa memorială a marelui poet. 

 Versurile din poezia “Stelelor”, de Lucian Blaga, au fost rostite de Ministrul Culturii și Identității Naționale în debutul intervenției sale de la Festivalul Internațional Lucian Blaga de la Alba. Acesta a făcut mențiunea că a mai recitat aceasta poezie în urmă cu mulți ani, la examenul de admitere la facultate. 

 A vizitat localitatea poetului

Totodată, pentru că mâine, 9 mai 2018, se împlinesc 123 de ani de la nașterea poetului, ministrul a depus flori la mormântul acestuia din localitatea Lancrăm. 

 “Am vizitat satul în care s-a născut o mare personalitate a istoriei României, sat care poartă parcă în numele său sunetul lacrimei, al sensibilității din opera marelui poet, dramaturg şi filosof român, Lucian Blaga”, a precizat cu această ocazie ministrul George Ivașcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel