Ministrul Eduard Novak, declarație bizară pentru care a fost taxat de mai mulți români. Revoltă în online

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Eduard Novak, ministrul Sportului, a făcut o declarație cel puțin bizară.

Eduard Novak, ministrul Sportului, a spus că în ultimul an și jumătate, UDMR a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. 

Iată mesajul integral pe care l-a transmis:

„În ultimul an și jumătate, UDMR a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă căreia îi pasă de sport și de viitorul acestuia. Împreună construim o societate sănătoasă și activă, iar pentru asta avem nevoie ca tinerii să poată încerca cât mai multe discipline sportive în școli, să facă cât mai multă mișcare, avem nevoie de reorganizarea școlilor sportive și a federațiilor sportive, îmbunătățirea infrastructurii sportive, acordarea unei atenții deosebite descentralizării și facilitarea accesului la sport pentru toți. Iar pentru a dezvolta sportul de performanță, pentru a avea rezultate excepționale la cât mai multe competiții internaționale, trebuie să identificăm acele sporturi ce ne pot aduce cele mai bune rezultate, creând astfel cadrul pentru revenirea României în topul clasamentelor sportive.

Despre asta este Strategia Națională pentru Sport, pe care o vom prezenta partenerilor noștri de coaliție în următoarele săptămâni. Am prezentat ieri cele mai importante elemente ale acestei strategii la universitatea de vară Tusványos”, a scris Eduard Novak, ministrul Sportului, pe Facebook.

Ce uită să precizeze este că banii pentru aceste investiții sunt de la Guvernul României, adică trebuia spus că Guvernul României „a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive”.

Internauții au reacționat pe pagina de Facebook a lui Eduard Novak unde i-au atras atenția că nu sunt banii UDMR, ci banii Guvernului României:

„Și de unde sunt banii de la UDMR sau de la guvern? Dacă sunt doar de la UDMR OK, dar guvernul adună bani de la toți contribuabilii!”,

„Sunt din cotizațiile membrilor UDMR banii sau sunt ai țării?! Să vă fie rușine!”,

„UDMR a făcut, nu Guvernul României? De unde bani?”,

„Banii sunt de la contribuitorii la bugetul statului, nu de la mama lor, să le fie rușine să mai afirme că au făcut ei”,

„Da, sigur a venit UDMR cu bani de acasă și a făcut săli de sport”,

„Cred că vă referiti la coaliție, nu la Udmr. Că bani nu aveți, luați tot de la guvern. Nu vă mai împăunați cu rezultate false. Nu sunteți păuni, sunteți niște găini plouate”,

„Eduard Novak, noi credeam că sunteți ministru în Guvernul României, iar UDMR este parte dintr-o alianță. Din postările dvs. reiese că reprezentați doar UDMR-ul. Din respect pentru țara în care trăiți, ar trebui să fiți mai atent atunci când postați informații, cel puțin atâta timp cât sunteți ministru”,

„Tovarășe Novak, nu UDMR a făcut și a dres, ci Guvernul României a făcut, din banii noștri, ai fraierilor care plătesc taxe și impozite la stat, iar apoi veniți voi și vă asumați meritele. Să vă fie rușine!!!!”.

VEZI ȘI:  Ministrul Sportului, Eduard Novak, consideră că organizarea Campionatului European de Montain Bike în 2024 reprezintă pentru ciclismul şi sportul românesc o reuşită majoră



„Discuţiile cu privire la organizarea Campionatului European de Mountain Bike au început încă de anul trecut cu preşedintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, căruia îi mulţumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că vom organiza în premieră în România o competiţie de acest nivel. Totodată, le mulţumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă şi vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprjinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură. Pentru ciclismul şi sportul românesc este încă o reuşită majoră", a declarat Eduard Novak, ministrul sportului, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sportului.

Sursa citată precizează că organizarea evenimentului sportiv este o urmare a unei iniţiative a Ministerului Sportului din 2021.

„Urmare a unei iniţiative din anul 2021 a Ministerului Sportului, cu sprijinul premierului Nicolae Ciucă şi al vicepremierului Kelemen Hunor, România va organiza, prin Federaţia Română de Ciclism, Campionatul European de Mountain Bike, ediţia 2024. Un prim pas în acest sens a fost făcut astăzi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, preşedintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Alex Ciocan, şi antrenorul federal al Federaţiei Române de Ciclism, Cristiano Valoppi", se arată în comunicatul ministerului.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul României va sprijini această iniţiativă: „Organizarea în ţara noastră a acestei competiţii europene va încuraja tinerii să practice acest sport şi va putea oferi oportunităţi de promovare a României la nivel european şi internaţional".

Competiţia, care ar urma să facă parte din etapele de calificare pentru participarea la Jocurile Olimpice Paris, va avea loc la începutul lunii mai 2024. Peste 400 de concurenţi vor lua startul în patru probe de concurs: XCO, XCC, XCE şi XCR.

Peste o sută de cluburi de ciclism funcţionează în România, potrivit statisticilor oficiale, activând peste 100.000 de ciclişti.

Proiectele aflate în derulare vizează realizarea a peste 3.000 de kilometri de trasee pentru biciclete, la nivel naţional, în următorii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel