Ministrul Boloș, contract de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă. Servicii la standarde înalte

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloș și directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020", finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Datorită acestui proiect, finanțat cu 275,6 mil. lei fonduri europene, 19.000 locuitori ai municipiului Onești vor avea acces la apă potabilă și alți 41.500 vor beneficia de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde.

De asemnea, proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin stimularea investițiilor private în aria de implementare, asigurarea accesului la servicii publice de apă și canalizare de calitate, îmbunătățirea calității vieții și a stării de sănătate a populației și dezvoltarea durabilă a zonei. Suplimentar, datorită implementării proiectului vor fi create 22 noi locuri de muncă.

Ministrul Ioan Marcel Boloș a subliniat progresele companiei Raja SA - „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu. Mă bucur că echipa de aici și-a folosit experiența și priceperea pentru a-și extinde operațiunile și în afara zonei în care a operat inițial, respectiv județul Constanța. Proiectul investițional demarat astăzi în municipiul Onești este un exemplu de operativitate în slujba beneficiarilor din aria de operare", a declarat ministrul Fondurilor Europene.

La rândul său, directorul general al Raja SA, Felix Stroe, a arătat că „Municipiul Onești va avea cel mai modern sistem de apă și canalizare din România datorită implementării proiectului, localitatea fiind până în prezent în afara Master Planului județului Bacău în ceea ce privește infrastructura de apă, canalizare și epurarea apelor uzate".

În aria proiectului vor fi făcute următoarele investiții în infrastructura de apă:

- 1 captare nouă pe râul Trotuș;

- 1 stație tratare apă;

- 1 stație clorinare;

- 1 stație nouă de înmagazinare a apei;

- 1 stație clorinare reabilitată;

- 6,9 km conductă aducțiune nouă;

- 4 stații noi de pompare a apei;

- 6,78 km rețea extinsă de distribuție apă potabilă;

- 18,86 km rețea reabilitată de distribuție apă potabilă.

Investiții în colectarea și tratarea apei uzate:

- 3,4 km rețea canalizare reabilitată;

- 26 km rețea canalizare extinsă;

- 11 stații noi de pompare a apei uzate;

- 6,6 km noi de conducte refulare;

- 1 stație de epurare reabilitată.

Proiectul asigură finanțare pentru:

- Sistem centralizat SCADA apă – apă uzată la nivel local și conectare cu cel existent în aria de operare a RAJA;

- Echipamente și utilaje operaționale, destinate operării și întreținerii infrastructurii de apă și canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional RAJA Constanța SA.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy