Ministru, semnal de alarmă asupra pericolelor care amenință patrimoniul

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a participat la Conferința Internațională a Miniștrilor Culturii – Expo Milano 2015.

Ministrul Ionuț Vulpescu a atras atenția asupra pericolelor care amenință patrimoniul cultural al umanității: „Lumea în care trăim este marcată de tot mai multe confruntări și conflicte. Se spune că, atunci când armele vorbesc, muzele tac. Nu suntem acolo, dar când vorbesc și armele, și muzele, riscăm să nu mai putem distinge ce e bine și ce e rău în lumea noastră, iar cultura este în cel mai bun caz marginalizată, atunci când unii nu încearcă să facă din ea un câmp de luptă. Asta ne obligă să dăm toată atenția nevoii unei schimbări mai pronunțate de discurs în ceea ce privește politicile noastre publice în materie de cultură".

De asemenea, ministrul român a atras atenția asupra necesității unei „uniuni culturale" în cadrul Uniunii Europene, care să o completeze pe cea politică, economică și vamală.

Ionuț Vulpescu a încheiat cu un semnal de alarmă la adresa de-culturalizării lumii contemporane: "Declarația noastră ar putea să constituie și un semnal de alarmă la adresa lumii, cu privire la marginalizarea culturii în societatea contemporană. Trebuie să creăm culturii cadre mai favorabile de existență și să schimbăm educația culturală pe care o oferim astăzi. Sunt convins că vom reuși să ajungem la o masă critică aptă să răstoarne cursul negativ al evoluțiilor la care asistăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel