Ministerul Sănătăţii scade numărul morţilor de la 86 la 79

arafat
arafat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că în urma primirii raporturilor din ţară s-a constatat că numărul oamenilor decedaţi din cauza hipotermiei este de 79 şi nu de 86, aşa cum s-a crezut iniţial.

Astfel, din 47 de cazuri la care aceste rapoarte au fost finalizate, un număr de 7 cazuri nu se confirmă a fi decese prin hipotermie severă. Cele 7 cauze de deces au fost bronhopneumonie şi şoc toxicoseptic, cauze cardiace, inclusiv infarct miocardic şi intoxicaţii.

Restul de 40 decese care s-au confirmat ca având cauză hipotermia severă au avut loc în afara domiciliului, în spaţii publice şi au fost raportate la numărul de urgenţă 112 de către persoane terţe.

“Aşa cum am anunţat, am solicitat rapoartele de autopsie medico-legale pentru toate cazurile de deces prin hipotermie severă pe care, până în prezent, direcţiile de sănătate publică le-au confirmat în baza definiţiei clinice. Deoarece 7 cazuri nu s-au confirmat şi în urma autopsiei, începând de astăzi vom revizui numărul deceselor din cauza hipotermiei severe de la 86 la 79. Evaluarea noastră va continua în zilele următoare, în funcţie de modul în care primim raportările”, a declarat Raed ARAFAT, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel