Ministerul Sănătăţii din Franța, 'îngrijorat'. Câte cazuri noi de Covid-19 a înregistrat Hexagonul sâmbătă

Franţa a înregistrat sâmbătă 5.453 de cazuri noi de coronavirus, iar Ministerul Sănătăţii s-a declarat 'îngrijorat', a doua zi după ce ţara a înregistrat cel mai mare număr de bolnavi de COVID-19 de la jumătatea lui martie, relatează Reuters. 

Creşterea de vineri cu 7.379 de cazuri noi a fost cel mai mare bilanţ zilnic de când Franţa a impus măsuri de izolare la momentul de vârf al pandemiei. 'În Franţa continentală, progresia epidemiei de COVID-19 este exponenţială. Dinamica puternică de creştere a transmiterii este foarte îngrijorătoare', a scris Ministerul Sănătăţii pe site-ul său.

Numărul total al deceselor legate de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a crescut la 30.602, de la 30.596 vineri, a mai precizat sursa citată. Numărul persoanelor internate cu COVID-19 a scăzut la 4.530 faţă de 4.535 cu o zi înainte, din care 400 de cazuri la terapie intensivă, faţă de 387 vineri. În pofida numărului persistent mare de noi cazuri, un medic din Paris a declarat că situaţia curentă este diferită de cea din februarie şi martie, când virusul se răspândea incontrolabil.

'Am învăţat din greşelile noastre', a spus Karine Lacombe, şefa secţiei de boli infecţioase a spitalului Saint-Antoine, din Paris, într-o intervenţie pe postul BFM TV. 'Am făcut mult progres în termeni de tratament. De exemplu, ştim că dexametazona funcţionează şi are un efect pozitiv (...)'.

Franţa a introdus obligativitatea purtării măştilor la Paris şi în alte oraşe, în contextul în care guvernul încearcă să evite o nouă izolare generalizată care ar împinge economia la o recesiune şi mai profundă. Ministrul de finanţe Bruno Le Maire a reiterat sâmbătă că guvernul va face tot posibilul 'să salveze pe toată lumea' şi să prevină falimentele. O redresare a consumului în mai şi iunie dă motive de optimism în ceea ce priveşte economia, a spus el într-un interviu pentru postul de radio France Inter, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel