Ministerul Sănătății: Amenzi pentru medicul de gardă şi asistenta de la Spitalul Corabia, după ce au apărut imagini cu un vârstnic căzut pe holul instituției, fără a primi ajutor

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au finalizat verificarea la Spitalul Orășenesc din Corabia și au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6000 lei medicul de gardă, în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

De asemenea, una dintre asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”.

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Reamintim că, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis, aseară, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia pentru a ancheta cazul unui pacient care a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel