Minerii de la Paroşeni şi Lonea refuză să iasă sau să intre în subteran

mineri-2
mineri-2

Protest spontan la Paroșeni și Lonea. Minerii care ar fi urmat să intre schimbul întâi la Mina Lonea din Valea Jiului au refuzat să intre în subteran, iar alţi 41 de ortaci de la Mina Paroşeni, care au lucrat în schimbul de noapte, au refuzat să iasă la suprafaţă, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de lucru.

Potrivit liderului de sindicat de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma, minerii din schimbul întâi care ar fi trebuit să intre în subteran la ora 6.00 au refuzat să meargă la lucru, reclamând că ministrul Economiei nu a respectat un protocol semnat în 17 ianuarie cu sindicaliştii din minerit.

"Oamenii sunt adunaţi în sala de pontaj şi nu vor să intre în subteran. Sunt nemulţumiţi că protocolul pe care l-am semnat cu ministrul Economiei în urmă cu două săptămâni nu este respectat, iar forurile de decizie din Capitală nu dau semne că vor să rezolve problemele existente în mineritul Văii Jiului", a declarat Tiberiu Cozma.

Potrivit acestuia, sindicatele din minerit şi conducerea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) negociază în aceste zile tocmai pentru a găsi rezolvarea pentru nemulţumirile oamenilor, însă "soluţiile nu se află în Valea Jiului, la CNH, ci la Ministerul Economiei".

Alţi 41 de mineri de la Mina Paroşeni care au fost la lucru în schimbul de noapte au refuzat să mai iasă din subteran .

Potrivit liderului lor de sindicat, aceştia ar fi trebuit să ajungă la suprafaţă la ora 7.00, dar au ales să protesteze prin blocarea în mină.

Minerii au cerut un preţ mai mare pe gigacalorie, angajări de forţă de muncă tânără, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reaşezarea grilei de salarizare în funcţie de actualele reglementări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel