Mike Pompeo, o ultimă „capcană” pentru Biden. Cuba, pe lista neagră

Mike Pompeo a anunţat că Statele Unite impun sancţiuni împotriva liderilor Al-Qaida din Iran
Mike Pompeo a anunţat că Statele Unite impun sancţiuni împotriva liderilor Al-Qaida din Iran

Secretarul de stat american Mike Pompeo a făcut referire la posibila revenire a Cubei pe lista neagră a țărilor care susțin terorismul, numind insula „diabolică”.

Conform Agerpres, Pompeo a confirmat că departamentul său încearcă să pună Cuba înapoi pe listă înainte să-și piardă funcția, pe 20 ianuarie, periclitând astfel relațiile diplomatice ale viitoare Administrații Biden.

„Nu mergem mai departe cu privire la deciziile care vor fi luate cu privire la desemnări, dar lumea a văzut deja influența diabolică a Cubei în atât de multe locuri”, a argumentat Pompeo. „Este potrivit pentru noi să ne întrebăm dacă insula sprijină efectiv terorismul”. „Și dacă este așa, ca în cazul oricărei alte națiuni care oferă sprijin material teroriștilor, (Cuba) ar trebui, de asemenea, să fie astfel desemnată și tratată într-un mod care să fie în concordanță cu comportamentul său”, a precizat el.

Fostul președinte Barack Obama a retras Cuba de pe lista SUA a țărilor care susțin terorismul în 2015, o calificare care limitează semnificativ investițiile străine. El a declarat apoi că încercările Statelor Unite de a izola Cuba timp de 50 de ani au reprezentat un eșec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel