Urmărește emisiunea live


Mihai Tudose cere "discuţii serioase" în PSD: Vine vremea clarificărilor

"Mergem într-o direcție greșită. Ieșirea din izolare s-a făcut cu sacrificarea precauției și fără impulsul necesar economiei", apreciază europarlamentarul Mihai Tudose.

"Restricțiile n-au fost ridicate pentru manifestările iraționale de masă, care umplu acum spitalele. Din păcate, Guvernul n-a reușit să pună convingător în gardă populația, dar nici să mobilizeze sectoarele afectate de pandemie. Bate aer de vacanță la Palatul Victoria și peste țară. S-ar putea să dea de pământ aerul ăsta cu tot ce a mai rămas în picioare din spitale și economie.

Dacă revenirea rapidă la izolare va fi consecința a ceea ce se întâmplă zilele astea, înseamnă că vom fi captivi în cercul vicios la care ne condamnă izolarea și relaxarea, așa cum le-am înțeles noi, românii: excesive.

După trei luni de imprudență, în timp ce coronavirusul se apropia de noi, am avut trei luni de blocaj fricos. Urmează, teoretic, vacanța de vară și toamna electorală. Teoretic, pentru că s-ar putea să stăm în casă", transmite Mihai Tudose.


"Dar ne permitem un an mort? Cât ne va costa?"

"Intenția mea nu e să blamez Guvernul cu orice ocazie. Dimpotrivă, am încercat, în tot acest răstimp dificil, să fiu constructiv, atât în abordările publice, cât și în comunicarea directă. Un exemplu e propunerea scrisă, adresată în această săptămână, premierului Ludovic Orban de a contesta, la Curtea de Justiție a UE, Pachetul pentru Mobilitate, care amenință să pună pe butuci transportul rutier românesc. Alt exemplu e seria de apeluri și avertismente legate de planul național de redresare, pentru a pregăti în regim de urgență accesarea fondurilor europene.

Mă feresc cât pot de logica electorală, pentru că am senzația acută că România se împotmolește și asta se întâmplă într-un context în care e posibil ca nimeni din afară să nu mai poată sau să nu vrea să ne întindă o mână. Iar dacă rămânem noi între noi, ce facem?

M-am întors acum acasă, după trei săptămâni la Bruxelles, și concluzia mea e că nu o să ne dea nimeni mare lucru din banii ăia mulți de care se tot vorbește în instituțiile europene, dacă nu vom da din coate. Ca țară!", se arată în mesajul lui Mihai Tudose.

"Fără bani europeni, căruța va rămâne-n șanț mult și bine..."

"Nu e de ajuns că ne zbatem acolo o mână de europarlamentari și diplomați. Iar fără bani europeni, căruța va rămâne-n șanț mult și bine...

Iată de ce cred că se apropie momentul unor decizii politice bazate pe o realitate tot mai neplăcută și o perspectivă tot mai sumbră. Vine vremea să discutăm în PSD, la modul cel mai serios, ce e de făcut. Nu va fi o discuție facilă, din cauza posturii ingrate în care ne aflăm.

Suntem partidul de care depinde actuala guvernare. Și, în același timp, suntem singura alternativă viabilă la actuala guvernare. Iar România nu-și poate permite un an mort. Vine vremea clarificărilor", concluzionează Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel