Mihai Fifor - Panos Kammenos, discuții despre relaţiile militare dintre România şi Grecia

Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, a discutat, luni, cu omologul său elen, Panos Kammenos, pe tema consolidării relaţiilor de cooperare în domeniul apărării dintre România şi Grecia, transmite MApN. 

Mihai Fifor și Panos Kammenos au trecut în revistă stadiul cooperării româno-elene în domeniul apărării, atât în plan bilateral şi regional, cât şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene. 'Cei doi oficiali şi-au exprimat interesul reciproc pentru consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, inclusiv în sfera dezvoltării capabilităţilor militare, atât prin valorificarea opţiunilor de colaborare româno-elene, cât şi în cadrul iniţiativelor multinaţionale dezvoltate sub egida NATO şi UE, fiind identificate domenii de interes care să stea la baza iniţierii unor proiecte comune pentru industriile de apărare ale celor două ţări', se precizează în comunicatul MApN.

Invitație

Mihai Fifor a reiterat invitaţia către forţele armate elene de a contribui la operaţionalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul ţării noastre şi de a participa la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 de România. În context, ministrul Fifor a mulţumit omologului elen pentru participarea cu ofiţeri de stat major la 'Sea Shield 18', cel mai mare exerciţiu aliat în regiunea Mării Negre din acest an, organizat de Forţele Navale Române.

[citeste si]

Agenda discuţiilor a inclus, de asemenea, subiecte referitoare la programele de modernizare şi înzestrare ale celor două forţe armate, precum şi la partajarea echitabilă a responsabilităţilor şi riscurilor între aliaţi. Totodată, a avut loc şi un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Balcanii de Vest, Regiunea Mării Negre şi Marea Mediterană. Vizita ministrului Mihai Fifor în Grecia are loc luni şi marţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel