MH17. Raport avion malaysian prăbuşit în Ucraina. A fost doborât

La aproape două luni de la prăbușirea cursei MH17 în estul Ucrainei, specialișii olandezi au dat publicității primul raport ofical al cauzelor dezastrului care a ucis 298 de persoane, dintre care 193 de cetățeni olandezi.

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în estul Ucrainei, la 17 iulie, arată că avionul malaysian a fost lovit de "numeroase obiecte" care "au străpuns avionul cu mare viteză", relatează BBC News Online.

Anterior, mass-media anunţau că acest raport preliminar va prezenta primele concluzii ale Biroului de anchetă obţinute pe baza anumitor informaţii conţinute de cutiile negre ale avionului, fotografiilor, înregistrărilor video şi datelor oferite de autorităţile aeronautice.

Citește și: MH17 AVION PRĂBUȘIT ÎN UCRAINA. Avionul zbura cu 1000 de metri mai jos decât era prevăzut

Inspectorii olandezi care au întocmit acest raport nu au vizitat însă locul accidentului din estul Ucrainei, motivând că nu sunt în siguranţă din cauza luptelor din zonă. Anchetatorii ucraineni s-au aflat însă pentru scut timp la locul accidentului.

'Este posibil să se tragă primele concluzii semnificative fără să fi fost la faţa locului', a declarat Sara Vernooij, purtătoarea de cuvânt a OVV, adăugând însă că este necesară o anchetă suplimentară înainte de publicarea raportului final, aşteptat pentru vara anului 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel