MH17. Avion prăbușit în Ucraina. Cutiile negre, un adevărat mister

Ancheta privind prăbușirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, joi, 17 iulie, în apropiere de Doneţk, Ucraina, continuă anevoios. Nici acum, la două zile de la producerea tragediei, locul unde a căzut avionul nu a fost securizat, investigațiile s-au derulat doar pe o parte din perimetrul pe care s-au împrăştiat rămăşiţele umane şi resturile de avion, iar o problemă cu totul specială este și cea a cutiilor negre, asupra cărora planează un adevărat mister.

După ce iniţial presa din Ucraina anunţase cu una dintre ele a fost recuperată de autorităţi şi cealaltă de separatişti, acum nu se mai ştie nimic de soarta lor, scrie Digi 24.

„Nu ştim nimic sigur în ceea ce priveşte cutiile negre. Trebuie să verificăm toate aceste detalii. Sperăm să putem face asta chiar azi", a declarat Lio Tong Lai, ministrul malaezian al Transporturilor.

Citește și MH-17. Primul zbor al cursei MH-17, în urmă cu 17 ani, pe 17 iulie

Rebelii au spus că au trimis deja la Moscova una dintre cutiile negre, dar Moscova a negat și, mai mult, a spus că ridicarea neautorizată a cutiilor negre de la locul accidentului ar încălca dreptul internațional. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a dat asigurări că Moscova nu are de gând să păstreze cutiile negre, dacă îi vor parveni, și le va preda anchetatorilor internaționali.

„Malaezia cere tuturor părţilor implicate să protejeze perimetrul accidentului şi să permită demararea investigaţiei. Le cerem tuturor celor implicaţi să respecte familiile şi naţiunile care în urma acestui atac şi-au pierdut aici pe cei dragi", a mai spus oficialul malaezian Lio Tiong.

În tragedia aviatică, produsă, joi, 17 iulie, în estul Ucrainei, toți pasagerii zborului MH 17, 298 de persoane, au pierit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel