Merkel vrea ca toți britanicii care sosesc în UE să intre în izolare. Varianta Delta face ravagii

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Cancelarul Germaniei spune că britanicii trebuie carantinați la sosirea pe continent.

Conform The Guardian, cancelarul german Angela Merkel a spus că persoanele care călătoresc dinspre Marea Britanie ar trebuit carantinați atunci când sosesc în Uniunea Europeană, după ce Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a spus că varianta Delta a coronavirusului va fi responsabilă de 90% dintre cazurile de infectare din statele membre până la finalul lunii august.

Înainte de summit-ul european de joi cu ceilalți lideri europeni, cancelarul a spus că vrea o coordonare mai bună pentru lupta împotriva variantei mult mai transmisibile a virusului care a făcut ravagii pe neașteptate în Marea Britanie și care vine ușor-ușor și către blocul european.

Merkel, supărată pe Portugalia și alte țări pentru că nu acționează la unison

„În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină. Și nu este cazul în toate țările europene, eu acest lucru aș vrea să văd”, a transmis Merkel în camera inferioară a Bundestagului. Liderul nemților a criticat Portugalia în ultima vreme, țară în care britanicii au voie să intre fără carantină. Și francezii permit persoanelor vaccinate cu ambele doze din Marea Britanie să intre pe teritoriul țării fără izolare.

„Delta Plus”, cea mai de speriat variantă a virusului

O nouă variantă de coronavirus, denumită „Delta Plus” și numită anterior „varianta Nepal”, ar putea fi mai transmisibilă decât mutația originală. În jur de 41 de cazuri provocate de această variantă de virus au fost raportate în Marea Britanie și sunt atent supravegheate. Alte nouă țări s-au mai confruntat cu acest tip de tulpină: Statele Unite ale Americii, India, Portugalia, Elveția, Japonia, Polonia, Nepal, Rusia și China.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie nu denumesc oficial varianta „Delta Plus”, iar Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul să o includă în tipologia Delta. „Institutul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) a instaurat măsuri de control suplimentare de săptămâni întregi pentru cazurile de infecție cu varianta Delta cu K417N (AY.1), incluzând anchete epidemiologice sporite, testare rapidă și izolare”, a transmis directorul de incidență Covid-19 al instituției, dr. Andrew Lee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel