MELEȘCANU la „Jocuri de Putere”: În mandatul meu au fost făcuți 3 ofițeri acoperiți

Teodor Meleșcanu, fost șef SIE și actual candidat la președenție, a fost invitatul lui Rareș Bogdan, miercuri seara, la emisiunea „Jocuri de Putere”.

Teodor Meleșcanu a declarat că, „din păcate, este vorba despre o bătălie între Victor Ponta și Traian Băsescu și eu sunt o victimă colaterală. Din păcate, și SIE este o victimă colaterală”.

Acesta a spus că, referitor la acuzațiile lui Traian Băsescu, nu a fost problema sa „de a rezolva modul cum niște acte s-au adoptat, dacă s-au adoptat”.

„În calitate de director, eu sunt obligat să respect legea”

„Pe legea care a existat și încă există, nu putem da nume ale ofițerilor acoperiți. Băsescu a spus că în Hotărârile de Guvern nu ar fi trebuit să se menționeze acest lucru. La data la care eu am dat răspunsul, așa figura în lege, e și în Buletinul Oficial”, a explicat Meleșcanu.

Acesta a mai punctat faptul că „astfel de teme se dezbat în Parlamentul României, nu la televizor”.

Privind discuțiile avute cu președintele Băsescu, „nu e vorba că Teodor Meleșcanu a trimis răspunsurile, instituția SIE a trimis răspunsuri. E vorba de o relație instituțională”.

Prezidențiabilul Meleșcanu a declarat că ”nu puteam să complotez la acoperirea lui Victor Ponta dacă eu nu am date dacă a fost sau nu ofițer acoperit. Dacă dorește clarificări, le poate cere de la predecesorii mei. Dacă în timpul serviciului meu nu s-a întâmplat nimic deosebit, cum pot complota dacă nu s-a întâmplat nimic?”.

Acesta susține că nu mai este șeful SIE, astfel că nu înțelege de ce este „luat la țintă”.

Cererea a fost făcută în 2013

Teodor Meleșcanu a explicat că cererea președintelui privind deconspirarea ofițerilor acoperiți din Guvern a fost făcută în 2013.

„În timpul mandatului meu, 2 ani și 7 luni, au fost făcuți 3 ofițeri acoperiți. Dacă ăsta vi se pare un număr extraordinar, care creează o problemă gravă, atunci avem o problemă de înțelegere”, a notat Meleșcanu.

Acesta a mai spus că nu poate spune numărul real al ofițerilor acoperiți, dar 3.000 este un aspect optimist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel