Mehedinţi: 1.200 de persoane nu mai primesc ajutoare sociale

Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţii Sociale (AJPIS) Mehedinţi a suspendat acordarea ajutorului social şi a alocaţiei de susţinere familială pentru 1.200 de beneficiari.

Directorul AJPIS Mehedinţi, Loredana Ţânţăreanu, a precizat luni pentru Agerpres că încetarea plăţilor, care va dura până la refacerea anchetelor sociale, a fost decisă ca urmare a neconcordanţelor identificate în declaraţiile pe proprie răspundere depuse la dosar de beneficiari referitoare la veniturile realizate.

'S-a constatat, în timpul verificărilor efectuate de către reprezentanţii noştri, că acestea aveau în proprietate mai multe animale decât permite legea la calculul respectivelor ajutoare, de pe urma cărora obţin venituri. Plata ajutoarelor acordate de stat a fost suspendată, ea putând fi reluată după efectuarea unor noi anchete sociale şi actualizarea tuturor documentaţiilor necesare cuprinse în dosarele de obţinere a ajutorului social şi a alocaţiei de susţinere familială', a precizat Ţânţăreanu.

Potrivit acesteia, în prezent, în Mehedinţi primesc astfel de ajutoare 6.800 de persoane. În luna ianuarie, 235 de beneficiari au fost somaţi să înapoieze drepturi încasate ilegal în valoare de 165.000 lei.

'Principalele comune în care s-au înregistrat nereguli în rândul beneficiarilor de ajutor social sunt Butoieşti, Jiana, Punghina, Salcia, Şişeşti, Tâmna, Vînjuleţ, Vrata, Godeanu, Gârla Mare şi Floreşti. Obligaţia beneficiarilor de ajutor social este aceea de a declara în termen de 15 zile orice modificare intervenită în structura veniturilor. În cazul în care nu vor respecta această reglementare, Administraţia Fiscală va începe demersurile pentru executarea silită a celor vinovaţi', a mai spus Ţânţăreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel