Mediterana: Un nou naufragiu în largul Libiei. Peste 100 de migranţi şi-ar fi pierdut viaţa

Zeci de persoane ar fi murit în urma unui naufragiu care s-ar fi produs în Marea Mediterană, în largul Libiei, a anunţat joi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM) din Libia, potrivit DPA.

'Aproape 150 de migranţi sunt daţi dispăruţi şi alţi 145 s-au întors pe uscat, în Libia', a scris IOM pe Twitter, fără a oferi alte detalii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei libiene, Ayoub Qassem, citat de Euronews, până la 116 persoane sunt date dispărute şi există temeri că au murit şi 132 au fost salvate, după ce o barcă de lemn s-a scufundat în largul coastelor Libiei. Anterior, Agenţia pentru refugiaţi a ONU a precizat că există riscul ca aproape 150 de persoane să se fi înecat. Nava a părăsit Libia din Al-Khums, un oraş la 120 de kilometri est de capitala Tripoli.

Aproximativ 300 de persoane s-ar fi aflat la bord, conform primelor mărturii ale supravieţuitorilor. Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, a spus că este 'cea mai mare tragedie din Mediterana din acest an'. El şi-a reiterat apelul ca migranţii salvaţi pe mare să nu fie returnaţi în Libia, unde sunt ţinuţi în centre de detenţie şi sunt făcuţi şi mai vulnerabili la situaţia politică volatilă din această ţară nord-africană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel