Medicul care a ”descoperit” variola maimuței la Rădăuți a ajuns la Psihiatrie, după ce s-a ascuns într-o mașină de gunoi

Experții europeni au găsit ABUZURI GRAVE în spitalele de psihiatrie din Bulgaria. Sunt descrise situații îngrozitoare / Foto: Pixabay
Experții europeni au găsit ABUZURI GRAVE în spitalele de psihiatrie din Bulgaria. Sunt descrise situații îngrozitoare / Foto: Pixabay

Un medic din Rădăuți, care a internat un banal caz de varicelă, a alertat o țară întreagă postând pe Facebook un mesaj în care afirma că a găsit virusul variolei, forma simiană, în România. Fake-news-ul a fost dezumflat rapid de autorități, iar astăzi, spun surse medicale din Rădăuți, medicul a ajuns la Psihiatrie. 

În cursul dimineții, medicul care a ”inventat” variola maimuței la Rădăuți, ar fi avut o dispută cu colegii și cadrele medicale din secție. Era, de asemenea, foarte supărat pe conducerea Spitalului, care a postat un mesaj pe site în care preciza că afirmațiile doctorului nu au acoperire.

Direcția de Sănătate Publică Suceava, prin directorul executiv Olivia Ioana Vlad, a transmis un comunicat în care era dezmințită, de asemenea, informația lansată pe Facebook de către medicul Andi Agrosoaie privind apariția primului caz de variolă în țară, la Spitalul Municipal Rădăuți, se arată pe site-ul spitalului.

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirma aceasta suspiciune,  pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de  îmbolnăvire. Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

Din declarațiile unor cadre medicale, se pare că medicul infecționist ar fi plecat supărat din instituția medicală și s-ar fi ascuns într-o mașină de la Salubritate, ulterior fiind îndrumat de colegi către secția de Psihiatrie, fapt confirmat pentru DCMedical. 

Șeful de secție, dr. Popescu, a refuzat să discute despre subiect. ”Nu pot comunica nimic despre acest caz, vorbiți cu managerul”, a spus dr. Popescu. Managerul spitalului, Dan Vatră, a confirmat pentru DCMedical că medicul se află internat la Psihiatrie: ”A avut o atitudine mai agresivă la adresa unor colegi, unele ieșiri, iar acum este internat”, a spus managerul Spitalului. Întrebat dacă tensiunile au izbucnit după postarea în care dr. Agrosoaie afirma că a descoperit variola maimuței, directorul Spitalului a precizat: ”A avut unele ieșiri la adresa colegilor de la Infecțioase. Au apărut și înainte ceva probleme, avem o plângere depusă de o asistentă puțin înainte de acest incident, urma să o analizăm în Comisia de etică. În această dimineață au izbucnit însă tensiunile, ieșirile la adresa colegilor și a urmat internarea la Psihiatrie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel