Medicii, semnal de alarmă către Cioloș. Critici la adresa Ministerului Sănătății

'Grupul reunit al medicilor' atrage atenția, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloş, că relaţia dintre medic şi pacient este esenţială, iar ea va fi total compromisă dacă tonul de denigrare va continua să vină din zona Ministerului Sănătăţii, populat cu consilieri tineri, dornici să se afirme profesional, dar să şi facă greşeli majore.

'Noi, Grupul reunit al medicilor care formează platforma academică de medicină a României, considerăm oportun să vă înaintăm solemn acest apel, într-o conjunctură nefavorabilă pentru Şcoala de Medicină Românească în tot ansamblul şi complexitatea ei. Vă adresăm această scrisoare deschisă, depăşiţi de contextul mediatic actual, puşi la colţ zilnic şi arătaţi cu degetul. Iată-ne în postura de a fi criticaţi chiar din ograda dumneavoastră, a Ministerului Sănătăţii, populat cu consilieri tineri, dornici să se afirme profesional, dar să şi facă greşeli majore, probabil din lipsă de experienţă. (...) Relaţia dintre medic şi pacient este esenţială, iar ea va fi total compromisă dacă tonul de denigrare va continua să vină din zona Ministerului Sănătăţii. Încrederea populaţiei faţă de medici este temelia unui sistem medical funcţional. Cu tristeţe, vedem cum se năruie această încredere, în urma unor campanii de presă bine făcute, ce par totodată concepute, dirijate şi controlate din anumite zone de interes străin de interesul naţional. Noi nu am învăţat tehnici ale manipulării şi nici mecanisme jurnalistice raportate cel puţin la replici zilnice, mai ales în contextul în care timpul fizic nu ne permite', susţin semnatarii scrisorii deschise, publicate pe site-ul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', scrie Agerpres.

Citește și: Transplant pulmonar. Ministerul Sănătății sesizează ANI

Potrivit sursei citate, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu explică faptul că medicina are limite şi că anumite maladii nu sunt compatibile cu viaţa.

'În alte ţări, domnule prim-ministru, medicii sunt medici. Nu rezolvă urgenţe în timpul liber şi nu acoperă din bugetul propriu unele materiale, nu aleargă pe benzină lor şi nu vin bolnavi la serviciu. Nu stau niciodată 48 de ore în spital. Profesorii sau corpul academic sunt trataţi cu respect, pentru că valoarea unei şcoli de medicină este dată de calitatea doctorilor. (...) Ne întoarcem la spaţiul public unde vedem mereu cazuri care nu ţin de culpa medicală, dar sunt tratate ca atare. Nimeni din minister, dar absolut nimeni nu explică un lucru simplu - că medicina are limite şi că anumite maladii nu sunt compatibile cu viaţa', afirmă medicii.

Citește și: Medicii acuză Ministerul Sănătății că minte: Nu este adevărat!

Semnatarii scrisorii atrag atenţia că ultimele măsuri adoptate periclitează procesul firesc de formare şi perfecţionare medicală.

'Vă atragem atenţia, domnule premier, că ultimele măsuri adoptate periclitează procesul firesc de formare şi perfecţionare medicală, iar repercusiunile directe asupra calităţii actului medical vor fi imediate şi dezastruoase pentru toţi cei implicaţi, pacienţi şi medici deopotrivă', se arată în scrisoarea deschisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel