Medici rezidenți. Fifor, la Cercul Militar: Am fost dezamăgit când am aflat

Aflat la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că este dezamăgit că la rezidențiat, pe locurile militare, erau în pregătire 16 viitori medici în medicină de familie.

"Am fost ușor dezamăgit să constat că, anul acesta, pentru programul de rezidențiat, din locurile pe care le aveam pregăteam, dacă nu mă înșel, 16 viitori medici rezidenți în medicină de familie. De acord, este nevoie de această specializare, dar, stimați colegi, în teatrele de operații mergem cu medicina de familie? Vă rog să reflectați la lucrul acesta. Am avut o discuție interesantă cu partenerii din NATO, cu mai mulți ambasadori despre nevoia de a face un schimb de experiență pe ideea de medicină operațională și, în perioada imediat următoare, vom avea astfel de întâlniri cu colegi din țările partenere, medici, cadre didactice, pentru a reuși să ne așezăm la aceeași masă. (...) Pentru că dacă militarii români trăiesc, în momentul de față, în Afganistan, acest lucru se datorează intervenției exemplare a medicilor din prima linie. Mesajul meu este unul de apreciere și vă felicit pentru tot ceea ce faceți", a spus Mihai Fifor.

[citeste si]

"Cred enorm de mult în militarii români, cred enorm în medicii militari și vă rog să luați aceste lucruri exact cum le spun. Vă mulțumesc că existați. Ajutați-mă să pot să ajut această branșă, pentru că este nevoie să arătăm că medicina militară românească este cu adevărat ceea ce a fost întotdeauna, motiv pentru care această țară a fost întotdeauna respectată", a mai zis Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel