Medicamente compensate. Deputatul Giugea: Efect advers pentru sute de mii de pensionari

medicamente
medicamente

Majorarea punctului de pensile are și o consecință negativă pentru sute de mii de pensionari, iar deputatul PNL, Nicolae Giugea solicită premierului Dăncilă să modifice hotărârea de guvern care lasă bătrânii fără medicamente compensate 90%.

Deputatul susține că după majorarea a punctului de pensie de la 1 iulie, peste 300 de mii de pensionari care aveau pensiile între 801 lei și 900 de lei, au câștigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%.

"Hotărârea de guvern nr.720 din 2008 prevede foarte clar la articolul 2 că pentru pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depășesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă," a declarat Giugea.

Deputatul solicită Guvernului să modifice de urgenţă Hotărârea de Guvern nr.720 din 2008, ca să majoreze plafonul de venituri pentru medicamentele compensate.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel