Medicamente compensate. Deputatul Giugea: Efect advers pentru sute de mii de pensionari

Bogdan Cotigă / 16 iul 2018 / 11:19 Salveaza PDF Comentarii
medicamente
Descriere foto: medicamente

Majorarea punctului de pensile are și o consecință negativă pentru sute de mii de pensionari, iar deputatul PNL, Nicolae Giugea solicită premierului Dăncilă să modifice hotărârea de guvern care lasă bătrânii fără medicamente compensate 90%.

Deputatul susține că după majorarea a punctului de pensie de la 1 iulie, peste 300 de mii de pensionari care aveau pensiile între 801 lei și 900 de lei, au câștigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%.

"Hotărârea de guvern nr.720 din 2008 prevede foarte clar la articolul 2 că pentru pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depășesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă," a declarat Giugea.

Deputatul solicită Guvernului să modifice de urgenţă Hotărârea de Guvern nr.720 din 2008, ca să majoreze plafonul de venituri pentru medicamentele compensate.   


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22