MBDA - Milrem Robotics. Vehicul antitanc fără pilot!

MBDA și producătorul de vehicule fără pilot, Milrem Robotics, vor dezvolta împreună primul vehicul terestru fără pilot (UGV), special conceput pentru lupta antitanc.

Proiectul comun va cuprinde sistemul IMPACT (Integrated MMP Precision Attack Combat Turret) de la MBDA, care va fi integrat de către Milrem Robotics pe vehiculul terestru fără pilot THeMIS, informează DEFENSE ROMÂNIA.

Sistemul va fi operat de la distanță și este în conformitate cu dorința dezvoltatorilor de a înlocui personalul uman de pe câmpul de luptă cu roboți.

„Una dintre provocările războiului urban este evitarea detectării infanteriei antitanc de către echipamentul de supraveghere al inamicului, echipament care poate detecta foarte ușor amprenta termică a prezenței umane. Scopul proiectului nostru integrat este dezvoltarea unui sistem cu o amprentă termică redusă și, cel mai important, capabil să mențină infanteria la distanțămbda, Milrem Robotics, ugb, vehicul antitanc, fara pilot", a explicatgeneralul de brigadă (Rez) Alar Laneman, consilier militar al Milrem Robotica.

MMP, singura armă ghidată anti-tanc din lume de generația a 5-a

„MMP, singura armă ghidată anti-tanc din lume de generația 5-a, aflată acum în serviciul forțelor armate franceze, a fost dezvoltată atât pentru misiuni pedestre cât şi montate pe roți şi este compatibilă cu vehicul terestru fără pilot (UGV). Cu o rază de acțiune de peste 4 kilometri și cu două moduri de foc – fixare a țintei înainte de lansare (LOBL) și fixare a țintei după lansare (LOAL) - MMP oferă vehiculului THeMIS UGV o capacitate inegalabilă de a angaja o țintă dincolo de linia de ochire. MMP permite, în cadrul unei operații la distanță, să angajeze foarte discret țintele din câmpul de luptă de la distanțe situate în afara razei de acţiune a focului inamic, din adăpost și din cadrul unor structuri de luptă construite. Instalația de ardere a MMP desfășurată pe UGV oferă, de asemenea, capabilități ISTAR (informații, supraveghere, fixare a țintei, & recunoașteri) și, prin integrarea directă cu o rețea C4I, oferă informații din câmpul de luptă dincolo de nivelul unui pluton", a adăugat fostul colonel Francis Bordachar, consilier pe probleme militare al MBDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel