SCANDAL cu măștile distribuite GRATUIT pentru români după câștigarea licitației

Naguma Medical Supply, parte a grupului InteRo, a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști 3 PLY, oferind cel mai mic preț, respectiv 0,64 RON plus VAT, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.

Măștile achiziționate vor fi distribuite gratuit de către Minister unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. 

„Suntem onorați să participăm la acest efort, în contextul unei crize medicale fără precedent”, spune Michael Topolinski, fondatorul companiei. „Am depus eforturi mari ca să ne diminuăm costurile și să putem oferi măști de calitate la un preț individual foarte bun pentru condițiile actuale de piață”. 

Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane RON, respectiv 1,68 RON per mască. La licitație au participat 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply SRL a primit cel mai mare punctaj. 

„Am oferit măști de calitate la un preț foarte bun, generând statului român economii de 120 milioane RON (echivalentul a aproximativ 25 milioane euro). În aceste condiții excepționale, timpul de reacție este esențial și, dincolo de calculele pragmatice de business și conflictele inerente într-o piață concurențială liberă, trebuie să avem cu toții în vedere prioritatea numărul 1 – sănătatea populației, care trebuie protejată”.   

Echipamente de protecție de calitate

Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.  

Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii - Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

Acuzații grave

În acest context, GÂNDUL.RO scoate la suprafață noi informații explozive despre mega-contractul pe care Ministerul Sănătății l-a dat unei firme imobiliare pentru livrarea a 115 milioane de măști. Sursele citate arată că două dintre companiile statului, UNIFARM și SAPE, s-au înscris la licitație, dar au pierdut în favoarea ”Naguma Medical Supply” (deținută de două offshore-uri din Cipru).

UNIFARM – practic, compania Ministerului Sănătății – a fost, incredibil!, descalificată din start pentru ”ofertă neconformă”, cu toate că avea măștile pe stoc, iar SAPE a pierdut în fața ”Naguma” obținând un scor de doar 59,52 puncte față de 73,19 puncte. Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel