EXCLUSIV  Mașinile cu volan pe dreapta, INTERZISE în România. Decizie CLARĂ a românilor

Florin Răvdan / 03 feb 2020 / 15:31 Salveaza PDF Comentarii

DC NEWS a demarat un sondaj, în urma anunţului directorului tehnic al Registrului Auto Român, conform căruia maşinile cu volan pe dreapta importate din Anglia ar putea fi interzise în România. 

Astfel, cititorii DC NEWS au decis ce maşini cu volan pe dreapta ar trebui interzise în România, în condiţiile în care acestea nu se găsesc doar în Marea Britanie. 

Potrivit sondajului, 12.865 de persoane, adică 92,1 la sută dintre votanţi, au decis ca în România să fie interzise toate maşinile cu volan pe dreapta, indiferent de data la care au fost aduse în România. Doar 1098 de persoane, 7,9 la sută dintre votanţi, vor ca doar mașinile intrate în țară după Brexit să fie interzise. 

(w670) 

RAR, anunţ exploziv privind maşinile cu volan pe dreapta

 

"Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează. În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere.", a explicat Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român, pentru Radio România Actualităţi. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29