Mascota de la Rio, ucisă după evadare

Un jaguar care a participat la ceremonia torței olimpice din orașul brazilian Manaus a fost ucis de un soldat la scurt timp după eveniment.

Potrivit oficialilor locali, animalul sălbatic a fost ucis după ce a fost scăpat de sub control. Incidentul a avut loc la un centru de pregătire militară unde, deși era tranchilizat, felina a încercat să atace un soldat, scrie The Guardian.

"Am făcut greșeala de a permite ca Torța Olimpică, un simbol al păcii și al unității, să fie expus alături de un animal sălbatic ținut în lanțuri. Această imagine contravine convingerilor noastre și valorilor noastre", se arată într-un comunicat al Comitetului local de organizare a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio.

"Va garantăm că nu vor exista astfel de incidente la Rio 2016", se mai arată în comunicat.

Mascota JO 2016 este un jaguar care răspunde la numele de Gingo şi este colorat în galben şi verde, culorile de pe drapelul naţional brazilian.

Împușcarea jaguarului a stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale, care au cerut explicații despre motivul pentru care un animal sălbatic fost implicat în evenimentul olimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel