Marko Bella, UDMR: Nu e nici o problemă dacă Kelemen Hunor mai rămâne la Ministerul Culturii

Viitorul ministru al Culturii trebuie să fie o persoană care să facă față și funcției de vicepremier, iar conducerea instituției pentru încă vreo câteva zile sau câteva săptămâni de către Kelemen Hunor nu constituie vreo problemă, consideră liderul senatorilor UDMR, Marko Bela.

"Cele două funcţii sunt legate între ele, funcţia de vicepremier şi cea de ministru al Culturii. Din acest punct de vedere, e clar că trebuie să avem o persoană în fruntea Ministerului Culturii, care în acelaşi timp poate să facă faţă şi funcţiei politice, de fapt, de vicepremier. Din punctul meu de vedere, a fost o soluţie foarte bună că preşedintele UDMR, domnul Kelemen Hunor a fost vicepremierul şi în acelaşi timp ministrul Culturii. Şi dacă mă întrebaţi, eu nu m-aş grăbi să bulversăm această formulă", a declarat, vineri, la RFI, Marko Bela.

De asemenea, liderul UDMR-ist consideră că "nu e nici o problemă" dacă Kelemen Hunor va rămâne la conducerea Ministerului Culturii încă vreo câteva zile sau săptămâni: "Dânsul şi-a dat demisia, a fost o decizie luată cu acordul conducerii UDMR, dar de atunci au existat nenumărate demersuri, declaraţii şi aşa mai departe că tot dânsul ar fi cel mai potrivit pentru această funcţie. Ceea ce nu înseamnă că problema s-a rezolvat, dar din punctul meu de vedere, nu e nici o problemă dacă încă vreo câteva zile, câteva săptămâni, domnul Kelemen Hunor va fi acolo, până ce se va găsi o altă persoană", a mai spus Marko Bela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel