Marius Striblea, despre confruntarea Elenei Udrea cu denunțătorii: Doar procurorul DNA poate decide

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, după ședința ICCJ privind contesția deputatei, că doar DNA poate decide dacă va avea loc o confruntare între clienta sa şi denunţătorii acesteia. El a explicat că, deşi "toată lumea îşi doreşte acest lucru", procurorul ar putea respinge respectiva cerere.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dezbătut, joi, contestaţia Elenei Udrea împotriva deciziei de arestare preventivă şi a rămas în pronunţare în acest caz. Decizia judecătorilor urmează să fie făcută publică în jurul orei 18:00, iar măsura va fi definitivă.

La ieşirea din sala de judecată, Marius Striblea a arătat că parlamentarul a dat o declaraţie în faţa judecătorilor, în care a oferit noi lămuriri privind acuzaţiile care i se aduc.

Avocatul a precizat că este atributul judecătorului să poată lua, din oficiu, şi o altă măsură preventivă, nu neapărat cea a arestului.

Toată lumea vrea confruntare, procurorul decide

Întrebat dacă Elena Udrea este în continuare de acord să fie confruntată cu denunţătorii ei şi cu martorii din dosar, apărătorul a precizat că, deşi toată lumea este de acord cu o astfel de confruntare, pentru care de altfel Elena Udrea a făcut o cerere în acest sens, aceasta ţine exclusiv de voinţa procurorului. El a precizat că dacă magistratul DNA nu doreşte sau nu găseşte utilă această procedură poate respinge cererea, iar ea nu va avea loc.

Vezi și: Elena Udrea, nouă cerere de confruntare cu denunțătorii

Marius Striblea a precizat că dacă se va admite această probă, tot procurorul stabileşte momentul la care va avea loc confruntarea.

Referitor la solicitările DNA transmise către SPP şi Ministerul în care a lucrat Udrea - de punere la dispoziţie a unor înregistrări video şi a unor registre de intrări-ieşiri, avocatul Striblea a arătat că DNA a făcut o solicitare de acest gen. El a precizat însă că nu ştie dacă răspunsurile au ajuns până la acest moment la dosar şi a arătat că acestea ar putea fi utile cauzei.

Întrebat dacă Elena Udrea se afla în sediul Ministerului în ziua în care unul dintre denunţători, Adrian Gărdean, susţine că i-ar fi dus o sumă de bani, avocatul a precizat că este foarte greu de verificat acest lucru.

"Este foarte greu să-ţi aduci aminte după o perioadă atât de lungă de timp dacă ai fost în Minister sau nu. Din păcate, în statul de drept românesc sarcina probei s-a schimbat. Nu trebuie procurorul să aducă probe că pe 6 a X-a (n.r. - 6 octombrie 2011) ai fost în Minister, ci trebuie apărarea să vină să facă acest lucru", a spus Marius Striblea, citat de Mediafax.

Citește și: Traian Băsescu, pus în încurcătură de o întrebare despre Elena Udrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel