Marele Zid Chinezesc, vandalizat în ziua redeschiderii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Oficialii chinezi speră că umilința publică va preveni turiștii din a distruge cel mai popular loc din țară – Marele Zid Chinezesc.

Oficialii chinezi speră că umilința publică va preveni turiștii din a distruge cel mai popular loc din țară – Marele Zid Chinezesc, transmite CNN.

Celebra secțiune „Badaling" s-a redeschis pe 24 martie, după două luni de suspendare a accesului. În aceeași zi, un vizitator a fost surprins de camerele de supraveghere cum a adus daune sitului istoric cu ajutorul unei chei.

Internauții chinezi s-au revoltat

Știrile au ajuns imediat virale în China, iar internauții chinezi s-au revoltat, generând hastaguri precum „Marele Zid Chinezesc, vandalizat în prima zi de la redeschidere". În plus, subiectul a devenit popular și pe Weibo, cea mai celebră platformă de socializare chineză.

„Cum pot exista astfel de comportamente necivilizate în mod repetat?", a întrebat un utilizator. „Cred că acești oameni trebuie arestați și închiși pentru cinci zile, ca să-și învețe lecția".

Măsuri disciplinare pentru a împiedica vandalismul

Drept răspuns, Biroul Marelui Zid, responsabil pentru problemele administrative și publice ale zonei „Badaling", a implementat mai multe măsuri disciplinare care au intrat în vigoare pe 6 aprilie.

Conform contului de Weibo al Biroului, „vor fi impuse penalități administrative asupra a șapte tipuri de vandalism contra artefactelor culturale, incluzând zgârierea și alte daune intenționate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel